用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校私立部 聖心上午校chatroom
樓主: ichiban
go

聖心上午校chatroom

Re: 聖心上午校chatroom

豬mailmail ,
hello, my girl is now UK, I have the same concern about phonics. Like bb560, I live in Shaukiwan, could you also pm the info to me? thanks.

breefan 寫道:
請問大家今年有冇收過學校旅行的家長義工通告?

我個女成個幾月前派過旅行通告, 當時只係問學生去唔去, 我都有提過做家長義工一事, 阿女話班主任話遲d再有通告(記得舊年都另有通告的), 但到上個禮拜都收唔到, 阿女話已經有同學媽咪會做義工

今個星期六已經係了 點解咁架

考試前,阿女話班主任叫佢地返屋企問家長會否做家長義工,有應承的家長先個別發通告。

豬mailmail,

請問你囡囡是否在課餘時間學phonics?有那間教得不錯可介紹給我呢?Thank you!

- 你係咪家長教師會的班代表?
唔係, 但據我所知, 每班都只係得一個, 係咪要同呢個媽咪熟先得?

- 有無係學校做開義工?
請問你是指"幾時"做開d乜義工呢?乜平時都有義工做

最新消息
1C 班最小有兩位小朋友有手足①病, 請家長們留意一下!!!

我女係1C, 佢話有三個小朋友病左, 但老師冇話乜病!

breefan,

平時圖書館是有家長義工在學校幫手的,還有星期六的課外活動都有家長義工。

各位家長, 你們有冇發現常識科都幾難, 你地有冇買補充給小朋友做,那個出版社比較好,可配合到學校的課程.請大家比的意見? 謝謝!!!!!!!

該用戶已被刪除

已經在2月10日的家長日向老師反映, 希望他們把家長義工制度更透明化, anyway, 多謝你的資料。

Ms.ChanChan 寫道:
breefan,

平時圖書館是有家長義工在學校幫手的,還有星期六的課外活動都有家長義工。

breefan 寫道:
已經在2月10日的家長日向老師反映, 希望他們把家長義工制度更透明化

breefan 寫道:
已經在2月10日的家長日向老師反映, 希望他們把家長義工制度更透明化

ICHIBAN

各位聖心家長:

祝大家各位聖心小學同學都過一個快樂復活節假期!!!

ichiban

ichiban,

多謝! 測完試派完卷,係時候放鬆心情玩下回下氣喇!

不過我地今個easter有三個group projects + 2個讀書報告,睇o黎都幾忙碌

每週多少堂oral及普通話堂

有無人話我知每週有一或兩堂英文及普通話堂(P.4 & P.5)?

原文章由 Beefball3 於 07-7-18 21:10 發表
有無人話我知每週有一或兩堂英文及普通話堂(P.4 & P.5)?

應該兩科都係每週一節。

簽名被屏蔽

原文章由 stccmc 於 07-7-29 16:32 發表

我女女只跟聖心幼稚園學 phonics for kids, 會跟唔上小一英文咩? 可能會有什么問題呢?  謝。

hi,stccmc,

好耐無chat
你女女係咪明年升小一?會唔會上am?

想confirm一下上午校是否會轉校長??thx!!