用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2

得意媽 寫道:
kirima > orange!

仲有呀....
all > 週未英語加油站出左取錄通告喇!

咁即係cissy 入o左???!!!

都唔明, 要我地寄去, 又唔寄返來...
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

醒目開學勳章

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2

jennie > 你真係醒架啫
如果入5到都有d 心up架, sat morning 有n咁多校內外活動冇報就係等佢

要寄番黎米盞"side"$1.40
佢要公平處理至要寄去啫(雖然本人不覺得完全公平)

wawa mami > 上次個mail 係懇親會時拍的viedo, 我唸size 太大. wawa 同owen 依排日日都有"情畫", 見佢地
好似盡在不言中, 畫畫來溝通咁播, 層次又高左.
mamamui,wawa mami, vicky > 我可唔可以閞個yahoo 相簿, loan 晒你地d 相,  然後你地入去save 得唔得呢 ?
wawa mami 話秋風起, 攪picnic ?
硬係好啦 ! 十月BBQ都唔錯, 大家點睇 ? 可以 找hei hei 媽咪幫手, 佢可book個地方, 一面BBQ, D 細佬可以係望到的公園玩. 大家提議吓 ?

Jennie 寫道:
一家三口>>咁又唔係, 有d 人係唔like 大陸書, 簡體多, 我通常都係買雙語書, 睇英文多, 因為佢地d 紙實又唔差都比較精美, $1x/本, 都好抵玩....e 家知都未遲, 好似下面咁.

jennie > thanks!
其實係一家四口子

各位k3家長 :

妳地有冇收到關於下星期五面試d通告呀?
其實係一家四口子

k3家長first round 入表之小學 :

一家三口   : 九龍塘聖家
Roycema : 英華
Lamchu   : 聖公會仁立
其實係一家四口子

mamamui,

Thanks you for your reply.

Bertha Lam 8-)

一家三口,

無收到任何祟小面試通告.

另今星期d功課要搵好多圖畫, 仲要搵種子..........有d煩.

LamChu 寫道:
一家三口,

無收到任何祟小面試通告.

另今星期d功課要搵好多圖畫, 仲要搵種子..........有d煩.

但囡囡話關於太空個張紙唔駛搵圖畫, 只要話比佢聽太空有D 麥, 然後星期一講比老師聽.... 妳囡囡點講呀?
其實係一家四口子

Jennie 寫道:
不過我見香港新華書城有機靈狗, 可能佢地都會入LOGICAL, 所以至叫大家去LOOK LOOK! O個樹都好多圖書, 不輪中/英/玩具書等....但都係訂DANG DANG 比較抵.

咦...咁橋我今日行左轉新華書城喎
我見書城有機靈狗(好似$150/box)同Noddy o個set賣
唔見有LOGICAL賣

君ma,

請收pm.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

我1st round 選基慧(馬灣)

Jade,

唔該哂您, pls. check pm.

Mamamui, Mrs. Yellow, Vicky's mom,

我囝囝仲未收牌話要present news 噃

JEFF都抽到周未英語加油站       

醒目開學勳章

carcar > 5係抽架, 係先到先得架
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

Hi Mamamui & Connie,

熙姸都冇扭計唔返學, 只係把口話唔想返學, 又好小同我講係學校發生的事, 可能佢比較慢熱及細胆, 對於新環境需要較長時間去適應.......   

Hi WaWa Mami,

熙姸話佢同樺樺唔同組, 樺樺有冇講係學校發生的事, 煩請報吓料啦~~~

我告知君君Vicky下星期生日, 他就千叮萬囑, 我們一定要整個蛋糕給她喎..

[size=x-large]From Adrian
To Vicky

k3家長first round 入表之小學 :

一家三口   : 九龍塘聖家
Roycema : 英華
Lamchu   : 聖公會仁立
ANGELCHANMA : 基慧(馬灣)
其實係一家四口子
‹ 上一主題|下一主題