用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2 ...
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2

Part II 啦! 請過來呢邊繼續!

Link to Previous Parts -
大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!
大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! (Part 2)
大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3
大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦!

Other related links -
崇真小學家長?
崇真教學法
06崇真舊生會
06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

[size=large]06年崇真K2 & K3小朋友 (updated on 10.11.2006)

如有錯漏,請指正!

上低信班
1.        Chloe (Jennie)
2.        Skye (balltsang)
3.          Kiri (Kirima)
4.          Zoe (snowB)
5.          Cissy (得意媽)

上低望班
1.        濤濤 (somimi)
2.        (lam's mother)
3.          Tracy (sunsunsandy)
4.         俊彥 (Yin媽咪)

全低愛班
1.        Kuk hin (yy13)
2.        Owen (朱MayMay)
3.          Cherry (Cheerful12)
4.          依言 (palmchristy)
5.          鎧謙 (himbb)
6.          Hei Hei (lavender)

全低仁班
1.        Adrian (Adrian媽媽)
2.        Natalie (mamamui)
3.          Vicky (Vicky'smom)
4.          Little Yellow (Mrs.Yellow)
5.          (zzss)

上低禮班
1.        昕昕 (Jade)
2.        Jeff  (carcar)

下低義班
1.        Hailey (ConnieBaby219)
2.         Anson (叮叮噹噹)
3.          (YYJC )

下低善班
1.          wesley (wesleyb)

下低勇班
1.          Owen Tsang (CCheng)
2.          樺樺 (wawa_mami)
3.          熙妍 / Valerie (soldier)

IK2 (國際班)
1.          樂陶 (yammiebaby)

上高信班
1.        Hazel (一家三口)
2.          (冰涼鎮痛貼)
3.          (LamChu)

高愛班
1.         (肥師奶)

高禮班
1.           (ANGELCHANMA)
2.           昕羨 (真堅新國民)

下高義班
1. Tiffany (happyma)

下高勇班
1. YY (yymum)

全高仁班
1. (snoopy)

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2

話o禁快又part 2 啦!   
其實係一家四口子

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 2

唔記得邊位媽咪問13号校巴ee的情況,小女下午班是坐13号校巴,應是同一個ee (上年是另外一個ee). 小女話新ee惡d,因為佢唔比小朋友行車時企起身(這是小朋友的感受而巳,ee態度絕對正確),小女又話ee比放低書包,只是叫他們要記得攞番,ee又請乖的小朋友吃零食,這個ee似乎ok架,不用擔心.至於在校巴內被欺凌,我上年都試過,可同司機叔叔了解,話亞女因此嚷著不肯搭校巴,小朋友是米飯班主,司機叔叔和ee會特別關照,將小女格離壞份子,之後小女就如常搭校巴,無再投數了.

lam's-mother, 可否email個profile比我參考吓,請check pm.  

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

wawa_mami 寫道:
lam's-mother>> 可唔可以send 埋 PROFILE 比我呀? CHECK PM...

mamamui >> 我個心願都係唔駛做profile, 不過我念我冇乜運仔.

朱MayMay 寫道:
hehe ....從好果面諗, 佢淨食飯都好似肥左小小.係呢, 上次係小白露聽你講訂書d野, 係咪咩 ..噹噹呀, 想問吓點訂法 ?
你有無聽過邏輯狗 & 智高fun ? 唔知過度有無得訂呢 ?

May,
係呢樹訂 www.dangdang.com
d書好抵兼種類繁多, 佢會用courier由大陸到hk office/ home address, 貨到比$$。
邏輯狗 & 智高fun - 有聽過, 唔sure dangdang有無, 大陸板個名可能唔一樣........我如找到話你知啦! :wink:

今日報紙話5鍾意食菜有機會係基因影嚮,有個種基因的話會食菜覺得苦。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

朱maymay > 我前年響書展買左"樂智高"for age 3-6. 和智高fun for age 3+. 我覺得呢類教材, 學到野又唔悶.  
我就好喜歡啦!
其實係一家四口子

朱Maymay, lam's-mother,

Thank you very much..

Mamamui, Mrs. yellow,

我同囝一講起你們小朋友的姓氏, 他就講到你們小朋友的名字啦 ! 我問他你識唔識他們, 及一齊玩呀 ? 他就話: 識少少, 玩少少啦 !  :

pls. check pm..

早晨呀! 今日又好似涼番小小.
其實係一家四口子

Vicky'smom 寫道:
Hi, Adrian's mom, Mrs. Yellow, Mamamui,

Vicky tell me she need to bring one yellow leaf and one green leaf to school today.  Is it true ?

Vicky's mom

小女一向無交帶老C的話 .......不過本書昨天真係好似教綠葉同黃葉. 你信 Vicky 啦, Vicky 叻女好多!

一家三口 寫道:

對!大家好厲害, Part 1 是7月14日開的, 才兩個月(正確是 69 天)又要開了!
我們一天平均有29 posts.....  

mamamui 寫道:
[quote]
一家三口 寫道:

對!大家好厲害, Part 1 是7月14日開的, 才兩個月(正確是 69 天)又要開了!
我們一天平均有29 posts.....   [/quote]

大家再努力!
其實係一家四口子

Vicky'smom 寫道:Vicky tell me she need to bring one yellow leaf and one green leaf to school today.  Is it true ?

TODAY ?
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

HI : 各位高班家長

妳地first round 會入表邊間小學呀? 下星期一交表, 我會報

Hazel : 九龍塘聖家
其實係一家四口子

報到先.

JADE:
昕昕有無報告下學校做過咩呀?
JEFF好少報告, 只係成日唱, ONE TWO果首歌.
侯老師都有打比我報告下JEFF的進度.     

MAYMAY:
比多D時間OWEN啦, 加油!!!!!

報到先!!! 我又遲o左添...     
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

一家三口>>今年申請小一個schedule 係點呀?? 比d 心理準備我地啦!!   

聖家都唔錯....但知唔知幾點校車??
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie 寫道:
一家三口>>今年申請小一個schedule 係點呀?? 比d 心理準備我地啦!!   

聖家都唔錯....但知唔知幾點校車??

妳要唔要教統署介紹小一入學隻VCD呀? 要我比隻妳!

深井有小朋友4個讀聖家, 以我所知 AM:7時上車.
其實係一家四口子

一家三口 寫道:
HI : 各位高班家長

妳地first round 會入表邊間小學呀? 下星期一交表, 我會報

Hazel : 九龍塘聖家

一家三口,
我個係仔仔, 所以我會報英華小學.

小女都話要帶樹葉 , 是星期二睌的事 , 但最後因為我食了藥大昏迷....

小女上星期五話要帶報紙番學校 , 我唔知點解 , 和老師傾開原來老師話最好Everyday家長和小朋友閱讀報紙 , 然後剪下來新聞分享的時候, 小朋友Present 出來 , 各位媽咪你們有無o甘做呢?   

這幾天都好難剪報紙, 不是政治就係跳樓