用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 家長們: 妳點睇觀塘官中及觀塘瑪利諾
go

家長們: 妳點睇觀塘官中及觀塘瑪利諾 [複製鏈接]

家長們: 妳點睇觀塘官中及觀塘瑪利諾

唔該各位bk 父母俾啲意見丫

Re: 家長們: 妳點睇觀塘官中及觀塘瑪利諾

Vivi_vivi,

好耐冇見la, 我記得之前有家長講過官中多數收返官小o的學生, 同瑪利諾比較學位對外校派位會比較少, 但官中其實都唔差架, 都係band 1中學   

hi cwingc,

好耐冇傾喇, 唔該晒妳啲資料呀。

Hi,

我個仔今年讀 F.1 詳細情況未知, 但我見d 高年班同學都好乖.  校長校規都幾嚴.  老師亦不錯.  暫時功課不多.  聽朋友說中一, 中二都不會太多功課, 中三就開始多喇!  我有兩個朋友既仔女都在這間學校就讀中二和中三, 佢地都好乖.  成績都不錯.  

暫時只知咁多咋, 幫唔幫到你吖?

我小朋友係觀塘官小學生, 總之最top果幾個都唔會選官中係第一志願, 只有比較一d驚派唔倒band one 又比較保守既家長先會選,但係都有好多好多, 因為老師同d A班既同學及家長落哂藥叫我地填官中第一.........  A班既同學抽到入左官中仲好似中左彩票一樣........唔知係聯係中學?
官校死穴係官方教學, 行政府果套, 不可學校自行決定教學方式..............三思........

‹ 上一主題|下一主題