用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 請問大家在家中有冇同小朋友講英文??
go

請問大家在家中有冇同小朋友講英文??

請問大家在家中有冇同小朋友講英文??

請問大家在家中有冇同小朋友講英文?? 以提高英文水平.........

Re: 請問大家在家中有冇同小朋友講英文??

平日同小朋友講英文, 我諗只係能夠增加小朋友對講英文既信心
不過提高英文水準就唔得啦, 除非我自己既accent係似外國人同自己英文比較好
如果唔係連grammar都錯, 小朋友學壞哂咪同平日無講無分別

EVA222
  What is summer intern ?
THX!

EVA222 寫道:
每年暑期,大公司和政府部門,都會請一些大學生做有薪實習生,令他們有學習機會,合約完成會有離職証明,表現良好對將來畢業後找工作,都會有幫助.

如果跟到個好老細﹐仲會幫你留定個位等畢業添啊﹗ 那就連工都不用找﹐畢業可以去玩番幾個月﹐去埋旅行再踏上人生的另一個階段﹐真好啊。。。

可惜不是科科都有INTERN做﹐我讀的就沒有了﹐今天見到以前中學的同學﹐竟然給人說句﹕“小姐﹐你讀完書後﹐年紀都不少了。。。。”

真是當場給人將了一軍﹐太後悔沒有想到如果有人問最近有什麼計劃時該給什麼答案。 :

叫你小朋友加油啊﹗

EVA222 寫道:

Vernique2005

多謝你鼓勵!畢業後要入返去呢間誇國公司唔難,她的外籍大老闆對她印象甚佳,有好機會或者留在US發展,就算回港都想試下其他機構.
如無記錯你是唸英國文學?每人的理想不同,又不是倒模出來,不是人人都要向商界發展賺大錢,正如她不擅長發表寫文,無興趣讀商學院,擅長數字咪讀工程

嘩﹗工程啊﹗去考GOOGLE啊﹗今天報紙有報啊﹐63萬一年﹐(其實比美國本土低了一點。。。) 我HUSBIE話呢間公司請不夠女生﹐所以女生去考容易入一點的。

我是讀英國文學的﹐真的很好玩﹐所以從來都沒後悔﹐但如果我要去美國﹐可能要認真想想再進修其他科目(如SPECIAL ED)了﹗

EVA222:

嘩﹗你女真的好勁啊`﹗同GOOGLE創辦人之一同校﹐哈哈哈﹐我知勒﹗哈哈哈﹗

I-BANK 又係好勁的﹐他們比較低調﹐又鐘意自己選人﹐所以要入行一定要有INVITATION﹐若非他們自己找你﹐你想去INTERVIEW都要等過一年半載。。。如果是在I-BANK裡寫PROGRAM那些就真的開心了﹐光是ANNUAL BONUS 已經三四十萬。。。可靠的消息來源說﹐就算收到INVITATION﹐有得IN﹐都是一百個選兩個。。。。

(這時候﹐我又想﹐如果我當初讀電腦就好了﹗但我媽說﹕“我怕你未讀完就SHORT左。。。”)

不過其實做到這些工﹐最開心的已經不是人工了﹐反而是哪裡都找不到的工作環境才是最吸引了。

如果是這樣﹐我想你女兒留在美國的機會非常大﹐當然啦﹐如果她能夠在香港找到差不多的工﹐(那是非常困難的事)﹐拜託拜託PM我﹐等我通知各路英雄好漢去報名了﹗

del.
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]