用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 今時今日,農圃道還難入嗎?
go

今時今日,農圃道還難入嗎? [複製鏈接]

超級版主

今時今日,農圃道還難入嗎?

自己係校友,想大仔07年入讀自己母校,有20分易入嗎?
駛唔駛要咩自行分配(唔記得叫咩...... )?

Re: 今時今日,農圃道還難入嗎?

一般官校因沒有宗教分, 20分可以話十拿九穩.

召藥師 寫道:
自己係校友,想大仔07年入讀自己母校,有20分易入嗎?
駛唔駛要咩自行分配(唔記得叫咩...... )?

只有自行分配階段才計分的, 應該是九月底交表,不分區域, 如果父母是校友, 我想必收的..

Hi , 大家好!

sorry, 剛發了一件,但按錯制, 所以只有一表情圖.......

小兒也是明年小一生, 由於他爸爸是農圃道官小畢業生, 所以很大機會報讀此校,不知這裏有沒有現正就讀此校之學生家長, 能分享此校現時之情況, 如校風, 學生學習氣紛, 老師施教態度, 功課多寡, 課本程度等等........問題好像很多, 由於我初次為兒選小學, 緊張心情, 大家定能明白, 祈盼有回覆分享!! 謝謝!

It should be quite easy.  My friend lives in Ho Man Tin.  Her son got a seat last year.

農圃道係十分之易入
但我覺得農圃道o既校舍太細 ,活動空間太少
係九龍城區 ,好多學校都已經係千禧校舍 ,而且舍o的學校o既碑都唔錯 .

所以我 唔會將 農圃道做第一志願

除農圃道, 如是GIRL, 34網其他小學(包括私校)會怎選擇?  THANKS!
‹ 上一主題|下一主題