用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 '咩'咗書3天,書包帶就爛咗! ...
樓主: 2fungs
go

'咩'咗書3天,書包帶就爛咗! [複製鏈接]

Re: '咩'咗書3天,書包帶就爛咗!

我尋日一打就通喎!
可能太多人投訴~

jw1109,

你問成點呀?  

我今日下午去trendyland分店,佢地話明天換一個新給我,如果新的有問題,再退返去。 我叫佢地唔好用我舊嗰個車好當新比翻我,佢地話明天會show返比我睇舊o個個仲响度。

我反映好多人d用佢地d書包都有爛情況,佢地仲話重未收到類似投訴,今次係第一次~ :tongue:  :tongue:  :tongue:

我話如果再有問題,我會要求退錢,唔要其它款書包 / 貨品,因為係佢地d貨有問題,唔可以強迫我要其它物品,但佢話有事再退回去看情況。 :tongue:

Sanrio 納米護脊書包系列
同Trendyland書包是否一樣

[img align=left]http://www.toysrus.com.hk/images/product_images/67318.jpg[/img]

我已向購買書包的店舖作出投訴,他說supplier會call我on Monday,睇吓佢地點履我.

Finally, the supplier promise to change a new one to me, but I don't hava any confidence on this product.

醒目開學勳章

我仔都係呀

[quote]
nganc9 寫道:
係咪手揪過條帶呀? 我未返學己經難

我囡囡kei 書包都係用SPI...今年kei 款式都幾好tim..好好用...ok ka!

都係係學校買ka..果日咩都吾識...只見個sales 話係學校賣緊做特價...所以就買左la..點知之後係吉吉見到...原來差成百幾蚊ar...真係估吾到...好彩當日係學校有買到咋..可以慳番d la!     

不過點講都無理由用幾日就話爛jet ...化學d wor  

雪文,
咁你有冇打電話去換個新架~!

我都冇信心呀~! 同亞仔講明今次例外,下次唔會再買呢d書包,否則一爛就用返幼稚園個書包返學,嚇死佢~

醒目開學勳章

HI, 2fungs, 我係吉吉島買的, 我唔知佢代理電話wor,你哋咁講, 等我返屋企look look先.  我個係忍風戰隊的.

2fungs 寫道:
雪文,
咁你有冇打電話去換個新架~!

雪文,

先打去吉之島搵返個書包個部門,再同佢個買咗個'忍風戰隊"書包一用就爛,問吉之島唔換唔 ,否則問佢攞個代理tel ~ 唔好拖咁耐呀,否則佢又話你用得耐呀~ 仲有呀! 搵下有冇單據响度 / 簽咭證明,費事佢話證明唔到你响佢度買~
:tongue:

大拿拿真金白銀買個書包,一用就爛,亞仔仲以為自已做錯嘢,冇晒心機,換咗新書包佢都會'鏡'錫d,因為驚又再爛~

醒目開學勳章

2fungs, 唔該晒你.  收條肯定一早扔咗啦, 我又用現金買的.   我返屋企睇下書包有冇代理電話先, 唔該晒你呀.

2fungs:

你好絕呀! ,如果真係用番幼稚園個書包,你仔仔真係俾人笑到面黃 .
2fungs 寫道:
我都冇信心呀~! 同亞仔講明今次例外,下次唔會再買呢d書包,否則一爛就用返幼稚園個書包返學,嚇死佢~
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

我朋友係sanrio買咗個Little Twins嘅書包比亞囡做生日禮物,點之用咗一日就爛咗,打電話話換書包,我話書包朋友送,佢哋仲話無單,無得換, 激c,仲要問你係幾月幾日買,佢本身唔幫我查幾時有買嗰呢個書,佢都儍,話明明朋友送點知幾時買,好彩我朋友嗰日入咗會,佢先幫我查,仲話如果D資料send咗去寫字樓就查唔到,可能無得換,去到換仲嬲 ,【因為亞囡同學仔都買咗呢個書包,同一個款,同一間店買,爛同一個地方,咁咪約咗一齊去換】去到話打咗電話嚟換書包,個姐姐亞A面色已經唔好,等咗成十分鐘都唔問你嘢,咁我哋兩個媽咪自己帶個囡搵下有無啱書包,另一個B君就返嚟話我哋呢款公仔賣晒,叫我哋搵個第二個公仔,咁我問佢書包仲有無其他款,亞B就話無係晒到,同學仔媽咪問咁如果再爛咁點,亞B就話你哋驚咪換其他嘢囉(勁寸語氣) ,因為同學仔無書包用,佢媽咪要咗第二個公仔同款(呢個都係最後一個),我亞囡又想要個同款,亞B見我哋攪咗咁耐,我問佢有無多一個佢先幫我check,但係要等一星期,仲問我咁你等唔等(又係勁寸),我話等呢個換咗都係替換,(亞囡其實有另一個書包用),咁佢開張單比我,叫我等佢哋電話。

我走之後諗諗下條氣唔順,咪等佢0FFICE度D人打比我嗰時complete呢度D人,點知0FFICE話,同款書包仲有四五個款有其他公仔,包括Little Twins,但係亞A、亞B就話無,我 到要去第二shop換嘢,點知去另一間比我換到個另一個款嘅書包     ,所以我奉喻各位媽咪買公仔書包要三思。

千萬不要去荷里Xsario,D sales買嘢就好招待,去換嘢就請等待!!!!

我去TRENDYLAND 位小姐又好客氣喎~!
因冇現貨,佢都建議我揀第二款書包,我就話只鍾意原本嗰款,如果要個唔鍾意的款,我情願要求退款,因為唔可以免強我,而家係佢地D貨有問題,佢地要付負責,卒之佢終於搵到個比我,仲NEXT DAY有得攞!
(我都滿意佢好快幫我處理個問題,仲話再有問題就再番去o忝!)

真係要SEND 封信去COMPLAINT SANRIO 嗰兩個人!

whywhy 寫道:
Sanrio 納米護脊書包系列
同Trendyland書包是否一樣

[img align=left]http://www.toysrus.com.hk/images/product_images/67318.jpg[/img]

我仔都係用Sanrio 納米護脊書包,冇問題.
你地講緊邊隻書包咁易爛呀??有冇圖片睇呀.

好普通文具鋪都有得買嗰幾個款囉……我都有問佢有無納米呢款,佢話無出個其他款,就算當我係出面買,你公司都要負責啦,D書包佢公司出產,我唔係囉個假嘢去換,佢以為我哋得閒無嘢做,激到cc下。       

我終於都係幫仔仔換

[quote]
nganc9 寫道:
我終於都係幫仔仔換
愛收集舊書包、背囊的傻人

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題