用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 '咩'咗書3天,書包帶就爛咗! ...
樓主: 2fungs
go

'咩'咗書3天,書包帶就爛咗! [複製鏈接]

Re: '咩'咗書3天,書包帶就爛咗!

麟媽媽.

等我去uny睇下先. 希望中碼有粉藍色啦, 阿仔好鬼鍾意粉藍色.

不過中碼書包訪邊有無位放水樽呢?

thanks again.

醒目開學勳章

del

王國長老

Bowiema,

有架,兩邊都有側袋的,
但我仔有另一個小息袋,
所以無放水樽係側袋。
你講開,細碼有粉藍色,
但中碼好似得深藍色…你check 吓喇。

麟媽媽,

ok. 等我去睇下啦.  

醒目開學勳章 王國長老

啊, 原來trendyland係咁既
好彩今年聽話(聽bk媽咪話), 買左個seven....
希望襟用啦.......

原本我女話要買'cinnamoroll' 公仔書包,因為個款好靓,後來同我家姐一起睇(佢有經驗), 佢已叫唔好買, 條帶好易斷,而且膊位唔舒服, 後來我地兩個要勸服呀女買番'spi' ,後來都係用'spi' oxford 個隻, 都ok. 我有睇過 chiropak, 不過款式比較合男仔用.

通常開學之前有一日要返學校買書,買校服,嗰日通常都有各大牌子書包檔,肯定平過出面.

emiluihk 寫道:請問你所指的chiropak 書包係邊到有得賣?
價錢大約幾錢個 ?   我女出年先讀小學 ..
不過我諗研究定都差不多了 ...

thx~~
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

Dear Charlotte-mom

May I know your school bag size cos I buy 中size.請問P.4-P.6 需要中or big size.Any mummy can tell me??Thx.

.

王國長老

係呀!SPI 同Chiropak 都有係派成績表嗰日,
响我仔學校有檔口賣書包架!我嗰日趕住去機場,
拎左成續表走人,D 家長話番我知,
比出面平成百蚊架!我好慘…. 買貴了!

yvonne 寫道:
通常開學之前有一日要返學校買書,買校服,嗰日通常都有各大牌子書包檔,肯定平過出面.

yvonne,麟媽媽,

多謝你地既提點 ... haha 等我襯而家on sale
格定價先到時就可以果斷D ...   
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

唔洗多謝!

而家格家係今年個款,明年六月開始格價係出年個款.

仲有如果你驚你入個間唔擺檔,可以到出年7月問下屋企附近學校的小一媽咪,到賣嘢個日,佢地買時你又行入去買都得.
現在我彷似在等待,等,等那一天來;莫道你心痛不可耐,我心更哀。若問我想找的所在,找,找我的將來。為著我心中的希望,生命已擲門外。看著這如病染的祖國,誰亦要奮起叫嚷!放下眼前原屬我的一切,五月的陽光在照耀. 8964

Re: '咩'

有乜咁奇,我聽講有同學買左個dr. kong, 一個月唔夠就爆左拉鍊, 雖然係免費整, 但整又要一個月。
明年可以做媽媽,真開心!!

麟媽媽 寫道:
係呀!SPI 同Chiropak 都有係派成績表嗰日,
响我仔學校有檔口賣書包架!我嗰日趕住去機場,
拎左成續表走人,D 家長話番我知,
比出面平成百蚊架!我好慘…. 買貴了!

[quote]
yvonne 寫道:
[/quote]

我剛剛上星期日係jusco買左個Chiropak橙色細size $398, 小女都係3年班, 我女都好高大架, 但試過咩上中碼好長吾係禁合身型 bor, 所以都係無買大一個size, 如果吾對身型買左都無得發揮佢作用,  同時lee個細size 可以用到6年班架, 因為我見我女放左d書落去都重有空位, 不過真係幾好由其d料, 我以前買左spi 我吾鐘意佢地d開口位同d 料...

嘩!!! 開左學有幾多日呀, 咁快就爛??? 真係要公告天下叫人唔好買佢呀! 所以話買書包唔好貪有公仔或貪靚, 最緊要好用. 你下次要換書包記住買 Chiropak 或 SPI 啦, 唔好買公仔書包喇!  真係 "金玉其外, 敗絮其中" 呀!

下次要狠心d,唔買公仔書包比佢,否則書包都冇得用。

我個女嘅書包都係咁,請問trendyland嘅電話係幾號,我都想問吓店.

Thanks.

cust tel :  27449633
等亞仔用埋今日返學,聽日我就去分店。
齊來聲討 !      

Thank you 晒!!!但係無人聽電話,transfer去voicemail box,都唔知有無人覆,為有等la.

‹ 上一主題|下一主題