用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 岩岩收到第一輪計分派位form...你地諗掂未ar?? ...
go

岩岩收到第一輪計分派位form...你地諗掂未ar?? [複製鏈接]

岩岩收到第一輪計分派位form...你地諗掂未ar??

大家share 下....

Re: 岩岩收到第一輪計分派位form...你地諗掂未ar??

我囡學校話9號先派.....咁慢

Re: 岩岩收到第一輪計分派位form...你地諗掂未ar??

我仔仔都係07年升小學, 請問第一輪計分派位form係邊度取呀, 唔係應去你仲意學校取嗎, 定係 派呀.

Gracemama,

你仔仔讀間幼稚園會派form比你架~~  

YuYuMother

唔好意思呀, 再問多句. 咁學校派張form, 係咪統一的, 即係間間學校都用的呀.

點解我昨天係報紙度睇話, <<小學自行派位, 明白開展, 家長替子女申請明年升小學, 明日起可向心儀的官立或資助小學, 索取自行派位申請表>>

我今天仲叫工人去學校拿表, 但學校話仲未有,

請問學校派的表和自己去學校取的表是否同一張呢.

Gracemama 寫道:
YuYuMother

唔好意思呀, 再問多句. 咁學校派張form, 係咪統一的, 即係間間學校都用的呀.

點解我昨天係報紙度睇話, <<小學自行派位, 明白開展, 家長替子女申請明年升小學, 明日起可向心儀的官立或資助小學, 索取自行派位申請表>>

我今天仲叫工人去學校拿表, 但學校話仲未有,

請問學校派的表和自己去學校取的表是否同一張呢.

我諗係一樣,都係教統局出的 form.  不是所有幼稚園都會派咩???????? 唔駛自己取。

張form係教統局分派比學校既, suppose全部一樣啦, 點會有唔同呀?  

我想問下"小一入學申請編號"同統一派位o既"隨機編號"有冇關係。

YuYuMother 寫道:
張form係教統局分派比學校既, suppose全部一樣啦, 點會有唔同呀?  

係統一架, 因為張form 係一式三份架......另外仲有一份教你填"小一入學申請表" 既書, 仲有隻cd-rom,  我而家仲差心儀學校未填咋, 其他都填晒啦....我個仔都係學校派番黎, 你地吾洗專登走黎走去, 但好以話填完要交番去你想申請既學校喎, 係咪呢 ??   

。我囡囡學校今日家長會都每位家長派了一張,而每張上面既編号係教統局給每張表格既一個号碼,對大家申請學校係無任何影嚮。另外大家如果填錯可到各區既民政處再攞一份。
至於份表格填完後需要在[size=medium]指定時間內親自交回自己心儀既學校

Hi all,

I received the form yesterday from my son's kinder, and already asked my father to help me take an extra copy from the Government office today.

The game has started... very excited...

Little Tin Che

yinmandy 寫道:
我囡學校話9號先派.....咁慢

我個仔學校都係9號開家長日先派,好心急呀......

ME TOO!  9號開家長日先派!  

第一輪自行派位既申請表格, 家長需於9月25日至29日將填好既表格交回心儀學校.

阿女間幼稚園又係未派form,問佢,阿女話唔知哦 !我都係星期一打去問下先,唔係全部都係9月1日派form的嗎?  

我地今日家長會派左, 查實得15分係咪乜都唔駛簡呀??(都無乜得簡)

醒目開學勳章

昨日去咗民政署攞咗張form,得15分,都唔知點算

15分真係唔知點選, 不過好過無囉~~~ :cry:

亞仔學校仲未派form,但就派咗成大叠小學資料.

都係得15分咋 :tongue:

絕對同任何野無關, 隨機編號係由電腦編出o黎, 作為統一派位先後次序, 連教統局都唔會知你小朋友係咩編號, 當完成統一派位後'電腦隨機編號'便會燒毀
Triangle_* 寫道:
我想問下"小一入學申請編號"同統一派位o既"隨機編號"有冇關係。
‹ 上一主題|下一主題