用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 訂全港小學排位表- CUT 左 ORDER
go

訂全港小學排位表- CUT 左 ORDER

訂全港小學排位表- CUT 左 ORDER

有無人會訂呢書全港小學排位表呀??  我想訂呀, 唔知有無人同我一齊訂, 可以平d既!!  一本$40, 10本或以上就可以半價$20既啦.
資料 click here

訂排位表 list:
1) 銘銘媽 -  1本

Re: 訂全港小學排位表

訂排位表 list:
1) 銘銘媽
2)TSMA511

訂排位表 list:
1) 銘銘媽
2)TSMA511
3)YANYAN0116

麻煩請填返要幾多本呀. sorry, 我 miss 左.

想請問如何交錢及取書?     

應該係既, 我想知好唔好用呀?? 同埋你果隻係排位表定係手冊呀??  請分享吓呀. 唔該.
hinmum 寫道:
我買過, 好似係CD-ROM, 唔係書!

hinmum

會約左一日或兩日喺地鐵站交收.
ahah 寫道:
想請問如何交錢及取書?     

銘銘媽 寫道:
一本$40, 10本或以上就可以半價$20既啦.

But the website says only 30% off for group ordering (over 10 copies) ==> $28.  How come it is 50% off  

訂排位表 list:
1) 銘銘媽
2)TSMA511
4)朱古力..........1本

我見佢訂購表果度係咁寫既. 你可以去呢度既第三頁頂(支票付款)果度有寫既喎.
HuiTung 寫道:
[quote]
銘銘媽 寫道:
一本$40, 10本或以上就可以半價$20既啦.

But the website says only 30% off for group ordering (over 10 copies) ==> $28.  How come it is 50% off   [/quote]

邊度會有真正既排位表架........好多學校都無公開比人知架,由其係出名既名校,所以唔具代表性架

Sindy 寫道:
邊度會有真正既排位表架........好多學校都無公開比人知架,由其係出名既名校,所以唔具代表性架

Yes, it does not worth to buy.

"全港小學排位表"我以前訂過,作為用家,我認為本書都有參考價值。我係係幾年前明愛一個小一選校工作坊到訂,當時明愛邀請左"香港教育資料搜集社"既專家黎開左個工作坊,教家長選學校,小學排位表就係呢個組織做既,因為個工作坊係教我地點用呢個排位表,佢地帶左一D小學排位表黎,我所以現場買左(我記得好似係20蚊一隻)。

根據當時做主持既社工介紹,原來呢個組織係由一班資深教育工作者組成,宗旨係為家長提供實用既教育資訊,佢地都幾低調,從來唔做宣傳,D書仲從來唔係書局寄買,只係學校或者網站先至有得訂,主持話,小學同升中D書,每年只係出少量(唔記得係一千定係三千啦?),賣完即止。

小學排位表係一隻光碟,佢地叫做電子書,一定要係電腦到睇,所以無電腦既家長千祈唔好訂。

當日工作坊,專家第一句就話:唔無誤會,呢個唔係"一個"排名榜,係有"百幾個"排名榜。因為根本無可能用一個排名榜概括晒全部既學校,本書有成百幾個排位表,係用二十幾個量化標準製定(好似師資、師生比例),目的係幫家長係一大堆學校裡面縮窄選校既範圍,搵到真正符合自己/仔女標準既學校。

我希望呢到我個人少少既分享幫到大家啦。多多包涵!

訂排位表 list:
1) 銘銘媽
2)TSMA511
5)gordon mum mum x1

總之有好學校都列唔出黎,會miss左一d既學校,呢個表已經無參考價值,睇間學校好唔好...最好都係呢度問啦..有得幾個人係全港九新界既資料都要丫
lemonnazybaby 寫道:
"全港小學排位表"我以前訂過,作為用家,我認為本書都有參考價值。我係係幾年前明愛一個小一選校工作坊到訂,當時明愛邀請左"香港教育資料搜集社"既專家黎開左個工作坊,教家長選學校,小學排位表就係呢個組織做既,因為個工作坊係教我地點用呢個排位表,佢地帶左一D小學排位表黎,我所以現場買左(我記得好似係20蚊一隻)。

根據當時做主持既社工介紹,原來呢個組織係由一班資深教育工作者組成,宗旨係為家長提供實用既教育資訊,佢地都幾低調,從來唔做宣傳,D書仲從來唔係書局寄買,只係學校或者網站先至有得訂,主持話,小學同升中D書,每年只係出少量(唔記得係一千定係三千啦?),賣完即止。

小學排位表係一隻光碟,佢地叫做電子書,一定要係電腦到睇,所以無電腦既家長千祈唔好訂。

當日工作坊,專家第一句就話:唔無誤會,呢個唔係"一個"排名榜,係有"百幾個"排名榜。因為根本無可能用一個排名榜概括晒全部既學校,本書有成百幾個排位表,係用二十幾個量化標準製定(好似師資、師生比例),目的係幫家長係一大堆學校裡面縮窄選校既範圍,搵到真正符合自己/仔女標準既學校。

我希望呢到我個人少少既分享幫到大家啦。多多包涵!

Sindy 寫道:

totally agree!!

大學就話有排位姐,小學都有排位,我聽都未聽過。

訂排位表 list:
1) 銘銘媽
2)TSMA511
5)gordon mum mum x1
6)nicholasbb......1本

參考過其它媽咪既意見,我都係唔訂啦∼

nicholasbb 寫道:
訂排位表 list: