用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 培正06/07 K2 開學喇
樓主: 613
go

培正06/07 K2 開學喇

Re: 培正06/07 K2 開學喇

亞仔今日返黎話個英文老師叫ms carmen.唔知真定假呢?你地問下係唔係.同埋而家係咪一星期唔只一堂英文呢??

我個仔而家星期一,三,五,六都有野學架.不過就唔係咩特別野.都係游水,鋼琴,同英文.其他時間都無咩特別喇.真係多左好多時間呀.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

atta,
仔仔仲學緊游水呀, 我想問你冬天繼續嗎? 買左保暖衫未呀? 大碼都會繼續學, 不過我仲未買到保暖衣.   

ARIC就星期4學游水, 我諗都要買保暖衣呀, 唔知大約要幾多錢呀?  去花園街買會唔會平d呢? 但有無保暖做用架,
佢1,2,3,5都無嘢做呀, 在家打機, 我就係咁輸俾佢  
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

YuYung,
唔好打咁多機喇......你想 aric 變四眼仔?   

聽日要做語文科複習, 你哋溫咩呀??

下...又係喎. 一陣同佢溫下先 溫中文字係唔係呀, 如果唔係溫咩呀
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

頭先同麻貳出左去接aric放學, 諗住同佢一齊去新世界食嘢, 連買保暖衣喇, 點知搵緊都無 今日無保暖衫著囉, 希望佢無事就好囉...

aric咁開心呀麻麻都出埋去接佢.
我打算一路學住先.學到真係太冷佢又頂唔住先停.如果一直游到就最好啦.至於保暖泳衣已經買左喇.之前已經有件單件vest既.上幾個星期就買埋件連身身既即短袖至波羅蓋上.都幾好架.尋日去學水.比佢著.明顯上水無之前咁震.如果再天冷d再著埋長袖泳衣打底就ok.你地可以去吉之島買呀.而家仲減緊價.size可能唔太多.不過應該都有我地d仔size架.
但如果你地有朋友去泰國都可以叫佢地幫手買長衫長褲款架.如果有就幫埋我買啦.thankyou!!
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

咁一件過易著嗎? 我諗我都要買2件, 好似你咁,
下...星期5去黃埔個吉之島裝下先, 唔知會唔會多d呢? 定係去樂富呢? 學校係唔係有巴士去架? 你聽日會湊放學嗎?

今日去接aric時, 黎老師都話aric好開心
不過頭先教佢寫 7 字, 真係教到我就黎發 , 係咁咬緊牙關...忍忍忍................頂唔到時, 又怕會發火, 我就行一行開    一陣又番轉頭   

講 d 好笑嘢比大家聽......
今晚食飽飽, 同大碼傾計, 佢話第時大個會搵好多錢, 到時買間好大好大嘅屋, 咁我問佢;
媽咪:仔仔到時會唔會同 daddy 媽咪住架?
大碼: 梗會啦.
媽咪:不過, 第時仔仔會娶個老婆喎......仲會唔會理我哋架.
大碼:會......, 係咪自己去搵, 然後好似媽咪咁, 講 "我願意", 先得架.
媽咪: 梗係啦, 要兩個人都願意先得架.
大碼: 咁如果我唔願意呢?
媽咪: 咁你都唔願意, 仲咩搵人嚟結婚呀. 玩咩?
大碼: hehe, 好似電視咁, 一個話願意, 一個話唔願意囉, 咁有一個人就走出去喇. (好明顯係中電視毒)

瞓之前, 我問佢娶個老婆嚟仲咩......大碼話娶老婆嚟生BB喎. 生完BB幫BB改個名喎.

大碼d思想真係好古老呀,
娶老婆嚟生BB喎. 生完BB幫BB改個名喎

仲好深電視毒呀

簡直想叫救命.   

YuYung 寫道:
   大碼d思想真係好古老呀, [quote]娶老婆嚟生BB喎. 生完BB幫BB改個名喎

仲好深電視毒呀 [/quote]

嘩下.好野喎!娶個老婆黎生bb..叻仔!!

沙莉
我明天應該唔會出去接仔呀.不過如果我唔懶就打電話比你啦!

請問

係呀, 今晚大碼話已經做左溫習紙. 唔可以睇人哋架喎.

[quote]
dorame 寫道:
請問

dorame
應該係果日之前溫架.

yuyung
有無買到泳衣呀??

atta,

最後都係無買到呀, 因為我地去左一個媽媽xx會會所玩呀, 玩到aric傻左呀, 把聲都沙沙地呀, 又叫又 真係失禮人,

大碼尋晚幾搞笑, 佢話要留番少少功課, 做比公公睇, 所以只做左嗰本"作業"......到公公嚟到, 佢搵唔到本寫字簿, 走嚟搵我, 問我本寫字簿係邊樹?   我睇下手冊, 佢寫字簿 d 功課都應該寫晒啦, 仲邊樹有呀, 大碼諗諗下先醒起, 尋日只做"作業".   

簽名被屏蔽

我地仲未開工呀 係呀, 尋日接aric放學時, 黎老師走過黎同我講, 話aric好懶做功課 我就話佢知, 如果aric做功課有2個印印, 我就黎接佢放學, 希望有用喇

YuYung

aric玩得好開心喎
下次再玩過  
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!.HMIWEufGRsi8p.UkRe2tHAVQebdlMIt