用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 培正06/07 K2 開學喇
樓主: 613
go

培正06/07 K2 開學喇 [複製鏈接]

Re: 培正06/07 K2 開學喇

亞仔都係呀.有紅筆呀!!不過今日好小小有兩個印仔.哈哈.大家努力呀!
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

你地就好喇, 無2個都有1個, 唔知aric幾時自可以拎到3個印印呢     
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

atta 寫道:
亞仔都係呀.有紅筆呀!!不過今日好小小有兩個印仔.哈哈.大家努力呀!

atta,
仔仔就叻叻喎......大碼都仲係得1個咋.

叻咩呀叻.我地大家努力啦!
沙莉
我仔無啦啦同我老公講話約左hugo同aric去會所玩.我老公問我.我咪同求亞仔講.我同沙莉ee都無約到.佢話唔係喎.aric已經同佢講好左. 呢個仔真激氣.咁快想唔理個亞媽.
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

atta,

依家d細路係咁架喇, 你好怏d約我喇, 如果唔係d細路又係話大人無信用架喇, 明明放學時, 你好順口咁答應左aric架麻, 你又似我咁, 有老人病呀, 咁快就忘記左喇
我尋晚先發夢見到你地一家人呀, 好似唔知去邊度玩喇, 佢地2人仲大齊訓添, 我就訓傍邊, 點知半夜佢地就變身成大怪獸, 嚇c我喇
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

YuYung,

仲咩你咁攪嘢, 成日發 d 咁攪鬼嘅夢嘅?   

我都唔係好明呀, 唔知似唔係思覺失調先兆   

我都唔知約幾時先arm.平日放學怕唔怕佢地太倦呀.星期六亞仔要同ryan學游水.起碼3點半先得.
你覺得呢??

一係星期5放學後, 一係星期六3點放學後囉, 無計喇靚靚ee,
咁你係唔係約我遮, 約幾時遮

搵埋hugo媽同ryan媽睇下佢地去唔去玩囉.
又係講呢d.我地係咪要轉返去blog呀?

atta,

又係喎, 不過話時話, 你.... 會唔會成日去blog呀,
hugo媽又有無上去look look呢

下次你話佢知唔多見我地就上blog搵下我地囉.
係度講我地既私會又真係唔係幾好意思咁既

ARIC頭先臨訓前話我知, 今日有英文堂呀, 有個女老師呀,
我問, 依家唔係mr. ryan呀? 咁叫ms咩呀?
佢諗左好耐....叫...ms 唔知道
我又問佢, 個女老師係咩人黎架?
佢話同mr.ryan一樣係教英文架,
我又問佢, 咁佢d頭髮咩色架?
佢話係brown色, 又黑黑地架
我再問佢, 咁叫ms咩呀?
佢話黎老師講得好快, 佢聽唔到

都唔知佢有無聽書架

真係唔知係唔係外國人黎   

佢係咁話好怕坐放學個姨姨架車 :cry: 話個姨姨好惡..
但番學個姨姨就好好人, 不過都係掛住以前k19a個明姨,
但最怕都係mak提沙姨姨

係有個ms老師呀.亞仔都有話我知.不過唔知叫咩名呀.
我地d仔真係唔留心呀.
我仔同mak提沙ee好friend架.因為上年係座佢車.
爸爸同我家姐都話佢堅架.夏天日日都係 背心同超短裙.
好in咁架. 而家果個何ee就無咩反應咁架.連方太都係咁講.想講多少少野都無表情架.

大家有邊個去9月30日學校個家長講座呀?
我報左名喇

睇黎aric都適應左80%學校生活, 佢一番到家, 就會自己自覺做功課, 今日我唔理佢, 佢自己走去做功課, 做完仲拎入黎俾我睇, 問我做得好唔好 第一步成5左, 依家要等佢d字寫得靚d, cup3個印印, 咁樣我地就去迪迪尼玩 唔知使唔使等到出年呢??

我報左名喇.   

YuYung 寫道:
大家有邊個去9月30日學校個家長講座呀?
我報左名喇

大碼都算自動自覺係姨婆樹做功課, 不過佢日日都留返d返到屋企先做......    都唔知為咩?    我今日同佢講要一次過做晒佢, 佢話知喎. 不過我覺得佢一方面想快 d 做晒佢, 另一方面又想係屋企張書枱做功課. 聽日問下佢先.
大碼本寫數字有進步, 有2個印喇.

YuYung 寫道:
睇黎aric都適應左80%學校生活, 佢一番到家, 就會自己自覺做功課, 今日我唔理佢, 佢自己走去做功課, 做完仲拎入黎俾我睇, 問我做得好唔好 第一步成5左, 依家要等佢d字寫得靚d, cup3個印印, 咁樣我地就去迪迪尼玩 唔知使唔使等到出年呢??

今日派回上個星期寫個  [三]  字, aric都有2個印印呀, 真係開心到我想 呀, 我地立即打電話俾爸爸, 話佢知...點知爸爸揸緊車, 唯有收線, 但aric都開心到係咁錫我 我就獎左一支雪糕雪條俾佢食 如果星期5好天, 又獎佢去海洋公園玩, 希望佢一路有好表現, 有3個印印, 咁我地就有機會去迪迪玩喇   

你地每一日放學後, 有咩做呀? 班細路在家玩d咩呀? 有無報咩興趣班呀?
我囝日日都在家玩, 一係打機, 一係睇電視, 點好呀? 咁樣好似好唔健康咁 今日我地就多左一樣嘢做, 就係切keroro公仔,
‹ 上一主題|下一主題