用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 大角嘴天主教小學 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 - Part 3 ...
樓主: Bowiema
go

大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 - Part 3 [複製鏈接]

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 - Part 3

Bowiema,

咁夜仲末   

我打緊機  

我囡囡係咪同你仔仔一班  
Bowiema 寫道:
小孩子的天空,

係啊.....不經不覺我地轉眼就識咗2年, 大家仲有大家既仔仔就甘做咗2年同窗, 渡過2年寒暑了......你是我在這校第一位認識既家長呢!! 我地仲約埋一齊去迎新日+家長會.

點解阿仔要帶隱形矯視眼鏡啊? 早2日我先聽d同事講, 新坡果邊就係有小朋友帶住黎瞓, 點知係會有細菌, 係咪唔好ga? 我都唔係太熟識, 只係早2日聽同事講過下jar.

Re: 大角咀天主教小學(海帆道) 家長會 - Part 3

Ansonhei,

我阿仔係3D, 你囡囡係邊班啊....?

我係貓頭鷹黎ga.....所以仲未瞓呢.  

bowiema, Ansonhei :

我亞仔上學期四個月深在75度....下學期四個月就深在50度(近視)........咁.....為左控制佢d度數.....要訓覺帶鏡.....

Ansonhei

我亞仔今年無得同你亞女一班,咁佢就少左個"傾友"la.......

我亞仔話是A班呀......

Bowiema 寫道:
Ansonhei,

我囡囡原本讀2D, 現在係3A,
我都係夜貓...所以仲打緊機   
Bowiema 寫道:
Ansonhei,

因為清潔不足或是父母的手有殘餘的CREAM........所以要好小心........但好處是早上不需要帶眼鏡,並且可控制他無咁容易深下去.....

Bowiema 寫道:
小孩子的天空,

點解阿仔要帶隱形矯視眼鏡啊? 早2日我先聽d同事講, 新坡果邊就係有小朋友帶住黎瞓, 點知係會有細菌, 係咪唔好ga? 我都唔係太熟識, 只係早2日聽同事講過下jar.

小孩子的天空 & Bowiema,

點解你地一時online, 一時又offline,
攪到我一場歡喜一場空

小孩子的天空 寫道:

[quote]
Bowiema 寫道:
Ansonhei,

[/quote]

唔咪呀......我一直都係到呀.......不過,在電腦到煲緊劇..........   

Ansonhei 寫道:
小孩子的天空 & Bowiema,

點解你地一時online, 一時又offline,
攪到我一場歡喜一場空
   [quote]

小孩子的天空 寫道:

[quote]
Bowiema 寫道:
Ansonhei,

[/quote][/quote]

[quote]
小孩子的天空 寫道:
唔咪呀......我一直都係到呀.......不過,在電腦到煲緊劇..........   

[quote]
睇緊咩劇呀??
我都要   
goodnight   

哈....我好廣下BOR.....台、日、韓和卡通都睇......依加看日本卡通..........

GOODNIGHT!

睇緊咩劇呀??
我都要   
goodnight   

下午都就黎, bk就甘死咗成朝......   

今日成朝上唔到來, 一上到來又就快lunch time, 1:00pm 再傾啦  

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

Bowiema 寫道:
下午都就黎, bk就甘死咗成朝......   

佢上堂時有無帶
眼鏡 視光師話
100度近視就最好
帶, 希望可以控制唔好加深
得咁快

我都聽過下你話
呢隻, 真係要好
小心, 又要小朋友
唔好成日擦
眼晴, 但會控制到
近視

上年體檢, 都攪左我
好煩, 好驚    所以
近年, 更加注意佢地對
眼睛, 佢地又會覺得我
成日囉囉唆唆   
小孩子的天空 寫道:
因為清潔不足或是父母的手有殘餘的CREAM........所以要好小心........但好處是早上不需要帶眼鏡,並且可控制他無咁容易深下去.....

[quote]
Bowiema 寫道:
小孩子的天空,

[/quote]

咁你啊仔同Ansonhei個囡
一班囉, 你啊仔可以跟佢個囡返屋
食米粉lu       
小孩子的天空 寫道:

[quote]
Bowiema 寫道:
Ansonhei,

[/quote]

有無攪錯, 碗米粉擺左咁耐都
未食       

但, 真係好有
心思   
哈哈!!!
move 左2絛蟹柳,
好似呃人咁tim   

好野唔好比佢停...
嚟多碗(其實係)米粉

跳完舞返來啦  

[管教]必須建立在母子間信任,關懷, 溫柔的基礎上, 至能達到良好的效果. 親情的溫暖比嚴格的管教更為重要.

"在人生道路上面對種種不同的困境時, 最困難不是要面對那個問題, 而是堅持一個信念: 向前看. 就算問題有多複雜都好, 只要你肯正面地面對, 一定可以克服. 當事情過去後, 回望整件事都是不外如是........................"

[size=x-large]我又要食

lam2hei,

小孩子既仔仔係讀3E呀......
‹ 上一主題|下一主題