用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 ST. ROSE LIMA K1 2006
樓主: unchu
go

ST. ROSE LIMA K1 2006 [複製鏈接]

Re: ST. ROSE LIMA K1 2006

rainbowgirl,
Nice to meet u too.  No need to sorry wor....       

你地幫囡囡買咗鞋和開學用的物件咪. 知唔知買鞋好, 有無discount.

Hello 各位st. rose k1mami,
見到呢個topic真開心.....我囡囡叫嵐嵐 k1 am class 。
我會同嵐嵐24/8去做校服...唔知有冇機會撞到妳哋呢 !

yingkwanmami,
喂....我係嵐嵐媽咪呀....
   你諗住買幾多套校服呀???

有無人知道除了校 車外,還有否保母車?  

Papaya,
You can go to 聖羅撒幼稚園chat room, some of the parents there are using the old school bus company.  You can seek the advice there.

unchu 寫道:
你地幫囡囡買咗鞋和開學用的物件咪. 知唔知買鞋好, 有無discount.

上次jusco吉日已買了白色皮鞋和球鞋,白色外套就在北何街買。
8-)

Do you think that our kids need to inject 水豆針 before going to school?  

RainbowGirl,

我大囡懿琳已經係上年返n1前已經打咗水豆針喇!
我記得早幾個月前佢班n1同學有人出水豆,touchwood佢就冇事.不過打咗都有機會出,不過數量唔多.我個醫生話女孩子打就好啲,因為水豆處理得唔好會有疤痕o架!

RainbowGirl 寫道:

Do you think that our kids need to inject 水豆針 before going to school?  

好緊張, 好快就開學啦.除咗學校要求的物件以外仲有咩要準備.

RainbowGirl 寫道:

12個月大時打左啦!
8-)

unchu,

可否告知學校要求家長準備什麼物件丫?thx......

unchu 寫道:
好緊張, 好快就開學啦.除咗學校要求的物件以外仲有咩要準備.

學校要求自備, dry & wet 手巾, 白色返學鞋, 白色運動鞋, 白色外套, white sock. 張list有寫.

另外我想一問關於下星期三 & 四其校服要比cash定cheque.

unchu,

THX.......我仲未買白色外套! 我以為買校服個日可以順便買埋tim.....

校服我諗住比cash丫!不過要買埋冬季校服好似早得滯.

all,

8月31 & 9月1日冇校車坐丫!
要自己同小朋友搭車丫!

我兩個囡囡都打左水痘同肺炎鍊球菌針.  

懿琳媽媽,校車通知左你啦?我仲未收到通知既?

atbaby,

我原本打去問可否安排家長跟1-2日車,後來先知原來頭2日冇得坐,要9月4日先正式開始.

我個大囡都打左水痘同肺炎鍊球菌針.而細囡暫時就只係打

你地所講個支針係咪一定要打架.

unchu,

當然唔係強制性要打.......
只要妳覺得有需要就同小朋友去私家診所打喇!
個2支只係預防疫苗,妳亦可以問下妳個醫生

懿琳媽媽 寫道:
而細囡就只係打咗一支肺炎鍊球菌針,細囡total要打4支丫!

我細囡歲半個時打兩支,本來想拖到兩歲打一支,不過要去大陸玩,所以先提早打.

unchu,
呢兩支針係optional既,不過打左就安心d.水痘如果真係要出,打左針都可以減少出痘既數量同因出水痘可引起既併發症.

Hi all.
原來 31号& 1号無得塔校車
‹ 上一主題|下一主題