用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 ST. ROSE LIMA K1 2006
go

ST. ROSE LIMA K1 2006 [複製鏈接]

ST. ROSE LIMA K1 2006

有你女女讀ST. ROSE K1 2006.

Re: ST. ROSE LIMA K1 2006

My daughter will attend am class.   

me too. 做校服個日需唔需要女女去.

atbaby ,

我囡囡都係am class.

unchu,

做校服個日我會帶埋個囡去.妳打算邊日去丫?

Hello 懿琳媽媽      
我會23/8帶埋囡囡返去買校服,度清楚d ma.
係呢,你囡囡要吾要搭校車架?  

atbaby,

要丫!不過正在諗梗校車 or 保母車.

我都諗住23/8帶埋囡囡返去買校服丫!咁可能會見到妳wor!    

報到...報到... 我囡囡Tiffany讀SRL K1 (pm class), 已經留咗位搭校車,

我諗住24/8帶埋囡囡返去買校服呀!  

懿琳媽媽,
我上次同彤彤去迎新日,同過一位媽咪傾計,佢都係住係將軍澳,佢剛剛生左個細仔,我見你幅大頭相好似又係有仔仔,個個媽咪會吾會係你呢?  

hi car75,
Nice to meet u ar.....     

atbaby,

我上次因為某個原因冇去迎新日丫!

個個媽咪唔係我丫! 幅大頭相係囡o黎o架!

不過我又係剛剛生咗個囡囡,佢叫懿珩丫!e+ 4個幾月大喇!可能佢個名比較中性而令妳唔會tim.

彤彤佢2姊妹好cute丫!只係相差一年,佢地2姊妹感情好嗎?

hi car75,

me too.Nice to meet u ar.....     

懿琳媽咪,
你又係2q媽咪ar,同我一樣噃.
彤彤兩姊妹成日一齊玩,有時好friend,有時爭野玩,都會打交架,2個b其實好好架,起碼佢地咩都有伴,吾會太悶ma....
懿琳有無jealous懿衍架?  彤彤就少d,因為吵5妹出世既時候,佢仲係好細,未係好識野.

你好..各位st rose of lima's school K1的媽咪, 其實我bb得6個月, 但係我想我的囡囡可以在SRL 讀Kindergarten及Primary, 可能係諗得遠左d, 但係報SRL的K1有什麼要注意的地方? 佢地中學搬左去沙田, 資素有沒有影響? 請指教..Thanks.

我都會帶埋個囡去, 我會係23/8. 因為我想我個日唔會好busy啩. 校車都落左訂. 不過聽d媽咪話校車d service麻麻地. 唔知係真定假.

Hi
My daughter will study K1 - PM class in this academic year.  I have already pay the school bus free.  Any mom will go with your kids in the first week?  Do you think that the school bus company will allow parents to go to school with our kids by school bus?

atbaby,

懿琳有無jealous懿珩架?

當然有喇!都幾嚴重tim.初初接妹妹返屋企時,佢好興奮架!不過之後就開始o黎料.經常打個妹,又搶佢啲玩具,我行去邊佢就跟去邊.一見妳抱個妹佢就要妳抱,大吵大鬧.

過咗1個月左右情況有改善,開始鍾意個妹.不過自從放暑假後,家姐又開始妒忌喇!一見個工人姐姐抱阿妹,佢又要抱埋一份.去街又唔肯俾阿妹坐bb車,佢要爭住坐.淨係可以同佢玩,唔好同妹妹玩.當妹妹剛睡著時,佢會尊登大叫嘈醒個妹,變相阿妹又冇得瞓.又話阿妹唔肚餓,唔駛食奶wor!總之佢以前玩過嘅玩具就唔俾個妹掂喇!

希望阿妹遲啲識得同佢玩會好啲喇!

懿琳媽媽,
我諗你要花點時間心思,比懿琳一齊照顧妹妹,例如邦手取尿片,遞毛巾仔...等,每次都要讚佢大個囡,做得好好,又不停話比佢聽妹妹大d會同佢一齊玩,一齊分亨,媽咪好錫懿琳,又好錫妹妹,懿琳好錫妹妹,妹妹又好錫懿琳,不停潛言物化佢,好快你會觀察到懿琳會有一定既轉變架.

unchu,
我個囡讀nursery都係用呢間校車公司,上學期坐大車,後尾轉左細車,因為幾多家長吾like細車既服務,後尾下學期學校要求校車公司轉返大車接送. 我諗車隊既service都有參差,吾可以一概而論.你不如問下st. rose k2 or k3 有子女坐你個條route既家長問下意見,可能會知多d.....

rainbow girl,
你到時可以問下,如果有位,我諗佢地會肯.我囡n仔開校,我都陪左佢成個星期.  不過當時架16人車只係載7-8個學生.

atbaby ,

妳所講嘅方法我地已經有做架!
其實懿琳佢有一排嘅表現已經好咗好多架喇!不過唔知點解一開始放暑假就成個人唔同晒,頑皮咗好多好多.我就覺得佢係好想做啲壞嘅行為去引我地注意.

咦!妳是否坐新校車公司丫?

懿琳媽媽,
我囡囡都會坐校車ar, st. rose校車公司同我囡n仔既校車公司係同一間黎架.
‹ 上一主題|下一主題