用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦!

Mrs.Yellow,

我都唔記得A定B添, 我呢個阿媽真係
不過阿囡話同Little Yellow一班喎

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦!

All,

我都覺得暑期班D英文工作紙有點過深,要寫A 同 a,小女望住條雙行線根本5豬點好.....   

小女係B班,有冇邊位小朋友一齊呢?

一家三口 寫道:
Jennie > 妳響邊樹返工呀?

灣仔...但明天阿女改o左要上游水, 所以都係星期五去.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

好彩英文工作紙得橫線, 無格仔, 我不斷叫亞仔格開D寫, 比D字"透"氣, 人地好辛苦麻。(0甘我就快D收得工。)

Little Yellow 都係B班。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

剛剛在祟真網頁發現了有校歌, 之前都唔知有

jennie > 妳囡囡響邊樹學游水呀? 每堂貴唔貴?
其實係一家四口子

ANGELCHANMA > 請問校歌響邊樹睇到?
其實係一家四口子

一家三口 寫道:
ANGELCHANMA > 請問校歌響邊樹睇到?

祟真季刊

醒目開學勳章

小女已經退咗學啦,但見到你地又係到講得咁開心,咪入嚟 8 下囉,新校個邊個 topic,好鬼冷清,乜升 k2 之後有分大細班架,可以轉到上午班咁好,退學原因係爸爸話吾想女女放學返到家要成 6:00 幾

mamamui 寫道:
開完家長會,大家升班啦! 請過來呢邊繼續!

Link to Last Year’s Parts -
大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!
大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! (Part 2)
大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3

Other related links -
崇真教學法
06崇真舊生會
06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

[size=large]06年崇真K2 & K3小朋友 (updated on 18.7.2006)

如有錯漏,請指正!

低信班
1.        Chloe (Jennie)
2.        Skye (balltsang)
3.          Kiri (Kirima)
4.          Zoe (snowB)

低望班
1.        濤濤 (somimi)
2.        (lam's mother)
3.          Tracy (sunsunsandy)
4.         俊彥 (Yin媽咪)

低愛班
1.        Kuk hin (yy13)
2.        Owen (朱MayMay)

低仁班
1.        Adrian (Adrian媽媽)
2.        Natalie (mamamui)
3.          Vicky (Vicky'smom)
4.          Little Yellow (Mrs.Yellow)

低禮班
1.        昕昕 (Jade)
2.        Jeff  (carcar)

低義班
1.        Hailey (ConnieBaby219)
2.         Anson (叮叮噹噹)

低善班
1.          wesley (wesleyb)

低勇班
1.          Owen Tsang (CCheng)

IK2 (國際班)
1.          樂陶 (yammiebaby)

高信班
1.        Hazel (一家三口)

高禮班
1.           (ANGELCHANMA)

高義班
1. Tiffany (happyma)

abbytang : 咁你轉左去邊間學校呀?

hi all
jeff都係b班喎, 係唔係李老師呀? 不過好混亂, 琴日jeff帶番黎的書包係x思哲的, 裏面有一份note係jeff的, 另一份note係xx濤的....     

份工作紙我當係比亞仔練下執筆, 無太認真做...

我應該今日去書展, 係呢係邊買飛? 入場買唔知多唔多人呢   

carcar>除了李老師好似還有丘老師/Ms.Peeva,小兒(touch wood)未見有混亂事情出現在他身上,只是校車天天都遲到半粒鐘,企著等的時間多於行路回校的時間!另外茶點好似得2塊芝士餅乾!
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

Dear all,
咦,似乎大家D小朋友都係一齊上暑期班喎!
Touch wood 未有混亂野發生在小女身上......

carcar,
書展買飛 click this -
http://www.hkbookfair.com/chi/newsletter/ticket.htm

ANGELCHANMA, 一家三口 ,
呢隻校歌好耐歷史啦,我都以為冇再用啦......

mamamui > 舊年囡囡於屋企都有唱校歌, 但今年唔覺佢響屋企唱.    
其實係一家四口子

幼愛班家長,
如果你地仔仔囡囡書包,多左葉x謙本暑期作業就話我知啦!
ps.老師話今晚幫我問下其他家長.

mamamui
THANKS. 唔知今日放工去會唔會好多人呢.....

himbb:
溫老師覆你呀?

Hello, all mami,

可否加我小女的名字呢?

小女是低愛班 : 余穎瑤, Cherry
Mami 代號    : Cheerful12, 穎瑤是 12號生日的!

希望各家長多多指教!

Keep in Touch!

Cherry's Mami

幼愛班家長,

我記得我是有tick 買暑期作業的,但一直唔見有,請問是否已派?
另!懇親會的歌小囡常常唱兩句但又唔完整,請問有無家長知道歌詞?如什麼... 天父我愛禱告....    

snowB
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

Hello Parents,

My daughter is : 余穎瑤 - Cherry 低愛班.

Mami 代號 : Cheerful12 (穎瑤是12號生日)

請多多指教!

With Love,

穎瑤Mami

醒目開學勳章

carcar
小女轉咗去民生呀,重讀 k1 因佢個時都係插班讀祟真,佢差 16 日先適齡,佢之前係下幼善班,丘老師班主管,好好人架 ,好多謝你比我係度發言

carcar,
對的,是溫老師覆返我!

snowB,
暑期作業派晒啦, 你有無交$20 cheque呀?
‹ 上一主題|下一主題