用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心學校 聖心下午校chatroom
樓主: vv123
go

聖心下午校chatroom [複製鏈接]

Re: 聖心下午校chatroom

今年手冊好靚呀,仲加埋體溫簽名欄,夠哂環保,真係設想周到,設計者值得一讚   

請問有無人知昨天派左本黃色既咩書呢??我囡囡話唔記得拿,今日叫佢問老師又唔識講0個本係咩書,激死...

我估你講個本係用黎寫底你睇左既中英文圖書個本, sorry, 我唔記得叫乜

vv123 寫道:
請問有無人知昨天派左本黃色既咩書呢??我囡囡話唔記得拿,今日叫佢問老師又唔識講0個本係咩書,激死...

新奇無花果,
tks,唔係,今日終於知道叫做"詩歌集",因為有小朋友拿左2本返屋企,我個女就無左,今日先比返本佢..唉..先返得2日學,d小朋友鬼識咁多咩.最慘佢返來都唔識同你講0個本係咩,唯有大家估估下

原來係詩歌集, 真係估死呀媽

vv123 寫道:
新奇無花果,
tks,唔係,今日終於知道叫做"詩歌集",因為有小朋友拿左2本返屋企,我個女就無左,今日先比返本佢..唉..先返得2日學,d小朋友鬼識咁多咩.最慘佢返來都唔識同你講0個本係咩,唯有大家估估下

新奇無花果,
係囉,最慘佢咁細個,又真係唔知點叫那本書,但無理由老師唔知自己昨天派左咩書嫁,囡囡都講得出黃色.算啦,搵返都偷笑.

係呢,你囡囡係咪小一呀,我想問今日唔知係咪用常識1A呢?

我都答你唔到, 因為我女係小三

其實你女都好叻, 起碼講到黃色

vv123 寫道:
新奇無花果,
係囉,最慘佢咁細個,又真係唔知點叫那本書,但無理由老師唔知自己昨天派左咩書嫁,囡囡都講得出黃色.算啦,搵返都偷笑.

係呢,你囡囡係咪小一呀,我想問今日唔知係咪用常識1A呢?

大家有無興趣睇下中學排名,值得cheer     
06年會考成績排名

仲有一個中學排名榜,聖心竟然........         
中學排名榜

嘩,真係好犀利,居然高過聖保羅,估都估唔到!!!

vv123 寫道:
仲有一個中學排名榜,聖心竟然........         
中學排名榜

係呀, 聖心作風低調之ma, 而且佢話叻唔一定要話比人聽,又唔鼓勵人地報10科,所以好少出9A,10A狀元.       

我好開心見到聖心中學排名咁高,不過老實講,個排名榜並不可信。

vv123 寫道:
係呀, 聖心作風低調之ma, 而且佢話叻唔一定要話比人聽,又鼓勵人地報10科,所以好少出9A,10A狀元.       

呢個十分同意,不過中學部網頁話每年都有出不少9A學生的。

Hello, MsChanChan,
中學排名我都覺不可信,但會考平均分那個榜該係真的.     

有無人知下午一年級課堂上中文作文d分計唔計入考試成績?

我知Dictation 是計的。

好像不計, 如果要計, 老師會通知.  另外, 我想問下一年級 英文測驗的Reader裡邊的生字要串嗎?

[img] [/img]

作文唔計考試分係計平時分.一年級咁細個,即使出reader既字都會係供詞,唔會要佢地無字填充嫁.

但係好似家長會時老師話作文會計兩次平時分,想問下小一成績表上中文科是否會有作文一欄的分呢?

Thanks

中文科係有作文一欄, 在成績表內包括有:

閱讀    Reading
 作文    Composition
 默書    Dictation
 聆聽    Listening
 說話    Speaking
 書法    Penmanship

MKMUM 寫道:
但係好似家長會時老師話作文會計兩次平時分,想問下小一成績表上中文科是否會有作文一欄的分呢?

Thanks

各位媽咪,

囡囡今年五年班,想搵補習班。 想請問我哋聖心啲小朋友多數去邊間補習社   

Dear P.1 mums,

英文及數學測驗已派了,今次好似唔係太深,係咪好多小朋友100分呢?

‹ 上一主題|下一主題