用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006 SC Lower 家長!
樓主: TSLiu
go

2006 SC Lower 家長! [複製鏈接]

Re: 2006 SC Lower 家長!

(A) 哈爾賓冰燈節 - chingyu, sumyinmama
(B) 濕地公園
(C) 坐昂坪吊車
(D) 其他 (Please specify)

我選 a,因為無咁熱﹗    星期日下午至晚上都可以﹗

傑傑mum, TSLiu, chingyu, danielboy, cherriemama, tungtungma,
我地又可以見面﹗    

Re:730
諗諗下Sunday度度都迫, 避無可避, 不如投票決定, 喺你哋個名後寫 A, B, C or D
(A) 哈爾賓冰燈節
(B) 濕地公園
(C) 坐昂坪吊車

cherriemama
chingyu                  (A)
danielboy
sumyinmama         (A)
TSLiu                      (A)
tungtungma814
傑傑mummy
HoneyB

sumyinmama,
真開心您咁掛著Thomas, HeiHeiMa個囝囝係Anson喎!   

sumyinmama & chingyu,
其實我都勁怕熱, 但最近喺magazine見到介紹濕地公園先知嗰度原來有唔少 indoor 地方,  所以先大膽提議, 仲有DanDan話未坐過輕鐵, 諗住俾機會佢坐下啫.

chingyu,
我無preference, 我list得出來全部都係鍾意架啦.

sumyinmama,
真開心您咁掛著Thomas, HeiHeiMa個囝囝係Anson喎!   

TSLiu,
哈﹗比你識穿左添﹗

heiheima,
唔好意思﹗應該係 Anson 玩得好開心,最近傻傻地﹗

danielboy,
其實你建議的幾個選擇也很好,最後去邊都無所謂,我係一個無所謂無主見既女人﹗:

sumyinmama

無所謂無主見女人,
我係一個貪玩胃食既女人, 有得食同玩我就黎架喇, 無所謂架.

Hi 730友,
投票至725 5:00pm好嗎?  我哋仲要book地方食lunch喎.

sumyinma:
唔緊要, 原來唔單止Sarah公主掛住Thomas王子, 連母后都咁掛, Thomas王子一定要出現呀!

諗諗下Sunday度度都迫, 避無可避, 不如投票決定, 喺你哋個名後寫 A, B, C or D
(A) 哈爾賓冰燈節
(B) 濕地公園
(C) 坐昂坪吊車

cherriemama
chingyu (A)
danielboy
sumyinmama (A)
TSLiu (A)
tungtungma814 (A), (D) - Thomas Show
傑傑mummy
HoneyB

chingyu,

我諗thomas show都好玩, anyway我都會去, 如果一齊去更好   

0203Ma,

我女女係沙呂學過, 暖水, 由史丹x辦, 2對6, 都ok架, 家長可在外觀看, 全天候

(A) 哈爾賓冰燈節
(B) 濕地公園
(C) 坐昂坪吊車

cherriemama
chingyu (A)
danielboy (A) (B) (C) (D)
TSLiu (A)
tungtungma814 (A), (D) - Thomas Show
傑傑mummy
HoneyB

cherriemama, 傑傑mummy, HoneyB
Where are you?

Hello, 你地好,

我新黎0家, 我個小朋友都係st cat lower,出年upper 啦, 你地有否唸緊出年為你地小朋友報吔学校呢。 另外你地覺得st cat 好唔好呢?
請發表下!

(A) 哈爾賓冰燈節
(B) 濕地公園
(C) 坐昂坪吊車
我(A)(B)(C) 都想去, 但冇打算sunday去, 因我最怕同人迫, 而且近排天氣熱到飛起, 戶外活動好似唔太適合wor! 我比較貪靚, 我怕曬黑呀! 做幾多facial都補唔番!   所以我揀(D), 最好好似上次搵d tea buffet食下, 等d小朋友o係冷氣房玩下, 唱下歌仔, 好過大熱天時, 大汗疊細汗, 仲要露天追住佢o地奔跑, 諗起都驚!

cherriemama (D) - tea buffet
chingyu (A)
danielboy (A) (B) (C) (D)
TSLiu (A)
傑傑mummy
HoneyB

jjmummy,
歡迎你﹗你小朋友9月升upper嗎?希望報小學方面能順利﹗這裡家長的小朋友9月才升lower, 升小學問題未殺埋身,仲可以輕鬆一下﹗

Dear all,
嘩﹗tea buffet 又好喎﹗thomas show 都好﹗總之好似danielboy 同 cherriemama 話齋,又有得食有得玩唔好晒就得﹗
今日同 sarah 第一次去學游水,教練1對2,sarah 同個好朋友一齊學,結果就係……點到個教練"舵舵令",教練同佢地玩既遊戲就話唔鐘意玩,教練叫佢地提議,佢地就提議d玩教練既遊戲,例如拋晒教練d道具去泳池深水處,叫教練自己去執﹗    我今次唔洗"搵窿捐",我只係需要潛入水底﹗ 不過我好服個教練,佢EQ極高,後來佢都能制服兩隻小魔怪,大家仲玩得好開心,至於成效就稍後才知道﹗
0203ma,
sarah 在會所學,私人教授1對2,每次一個多小時,$150一次﹗不知你找到了沒有,希望你都能找到好教練啦﹗

sumyinmama

諗諗下Sunday度度都迫, 避無可避, 不如投票決定,

cherriemama,
你就好啦, 仲有資格貪靚, 自從生完DanDan我都無乜注意自己儀容, 攪到成個黃面婆咁.   tea buffet好提議, 咁book邊度好? Sat/Sun好好生意架, 唔book無得食.  但淨食無得玩, 媽咪就舒服, 但我估滿足唔到班嘩鬼, 記得上次喺restaurant就嘈到俾人趕嗎? 我都怕同人迫, 但唔係個個可以好似我同你咁, 可以weekday去, 所以as I said, 橫掂度度都迫, 難得咁多小朋友約到一齊, 我諗點都要俾個地方佢哋yell & scream, 同大家迫一次半次我都好開心架 By the way, 知道你係Hello Kitty迷, 介紹多個好去處俾你.CLICK
大家可以諗諗呢個, 有得網上訂飛, 點睇?

sumyinmama,
恭喜你, 今次可以潛水, 快靚正

傑傑mummy,
Thanks for your information.  之前已經特登上Ngong Ping Skyrail個網, 但揾來揾去無mention幾時開, 心諗, 無理由postpone咁耐, 竟然.........真離譜!

我就係因為所餘無幾, 所以先要更加珍惜!   你邊係黃面婆呀! 我見你好多時都著性感小背心wor!

cherriemama,
我知我幾十歲著性感小背心實在有損市容, 但我真係好好好怕熱, 俾d人笑死, 好過熱死. Hello Kitty Secret House 我打算1/8, 2/8 or 3/8去, how about you? 或者我會帶埋DanDan個表姐.

報料:
今日諗住去睇冰雕, 3.半去到, 嘩! 勁 勁 勁多人!!! 起碼要排兩個鐘以上!       我o地當然放棄! 所以如果妳o地諗住730去, 要好好安排班細!

HeiHeiMa,
Thanks.  我都知勁多人, 所以我initial planning係4/9開咗學先去,  嗰日係Monday, SC Lower好似唔洗返學 快d plan定節目

730友,
咁既場面洗唔洗改plan?  以前我幾鍾意去山頂Shooters, 貪有個小小play corner, 大人又可以舒舒服服飲野, E+ Shooters執咗, 有無類似既restaurant?  如果無, 考慮下帝京酒店La Scala去tea, 新世紀好似有個大playgroud, 不過outdoor既.

tungtungma,
Thanks for your information.  2 對 6? 好喎, 好似安全d, 咁我打電話去問o下先. but 想問個看台遠嗎? 如有問題我衝落去快嗎? (唔好意思, 因我唔識游水 and 驚水 )
0203Ma
‹ 上一主題|下一主題