用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖方濟各家長今年入小一
樓主: Hilouey
go

聖方濟各家長今年入小一 [複製鏈接]

Re: 聖方濟各家長今年入小一

Hi Josephine,

我相信妳忙到飛起, 所以我電郵比妳囉. 要離校呀, 係唔係真架?
暑期班有老師跟,當然好好多, 隔日返中芵數及回家做功課, 不過芷漫要我一齊同佢做, 同埋我要她學習看題目,因為佢唔係識晒d中文字.

Re: 聖方濟各家長今年J小一

Dear Annie,

我剛剛打去中學部, 證實真係9A!  原來學校只準考9科, 所以就無得上報紙la…..10A!!              
:giveup:

Re: 聖方濟各家長今年J小一

Dear All,

我今天問過學校有關九日一日家長是否要離開學校等兩個鐘,證實是需要的。之前發表不正確訊息,真是不好意思!

聖方濟各家長今年入小一

Cathlee

睇題目可以遲一點.
認多點生字及常用中文字可以比他們快點掌握.
週五見.

Josephine
希望我的孩子茁壯成長

Josephine

我都正在排緊星期六D活動給她, 但由未知D 時間, 真頭痛!
我亦都教她多些中文字, 希望她記得啦! 星期五見!

hihi

yr daughter study in which class ar

hilouey

有冇媽咪去過新校舍睇過    覺得點呀  

人人怡藝

Cathine

可能星期五不能出席. 到時由工人帶. 週六打電比你問有什麼要留意.

Josephine

希望我的孩子茁壯成長

Josephine

妳個女是否都入到小提琴班呀?

西方土風舞技巧鞋在邊到買?

我問過學校, 任何硬身無用poster都可以 ,"墊桌紙"只是用來防止弄巧桌面。

lamlam2000baby 寫道:
hi:
       我想問,上視覺藝術課時要帶的物品,"墊桌紙"是甚麽,??/

hi  sandy mama

金鐘海富中心有�間專買跳舞鞋,我D同事係這間買技巧鞋

hilouey

Hilouey,

謝謝妳!  等我周未去睇吓先。

Hilouey 寫道:
hi  sandy mama

金鐘海富中心有�間專買跳舞鞋,我D同事係這間買技巧鞋

hilouey

各位 mammy 你地好,
我想問你地知唔知今年小一, 多數由邊間幼稚園來的? 我個女喺聖心幼稚園讀, 出年升小一, 我希望佢可以入聖方濟各, 我想問下你地意見. tks.

小女讀1A班, 昨晚同佢執書包, 發覺課本同作業加埋, 個書包好重, 唔帶作業又驚老師要用, 請問要唔要帶?

goldking2,

我全部都照帶, 避免有錯漏。

goldking2 寫道:
小女讀1A班, 昨晚同佢執書包, 發覺課本同作業加埋, 個書包好重, 唔帶作業又驚老師要用, 請問要唔要帶?

cherrynequ,

中央攪珠, 沒有特別的幼稚園佔數會多D!

我估今年第一輪如選聖方濟各, 應該可以入到, 因為太多人選Marymount。此乃我個人推測!

cherrynequ 寫道:
各位 mammy 你地好,
我想問你地知唔知今年小一, 多數由邊間幼稚園來的? 我個女喺聖心幼稚園讀, 出年升小一, 我希望佢可以入聖方濟各, 我想問下你地意見. tks.

sandymama,
thank you. I will try.

goldking 2

我個女讀1D班, 昨晚執書包揾中文書, 揾來揾去都只得常識書! 今日仲要上視覺藝術, 真係好多嘢帶. 唔知道其它家長會唔會報學校游泳班及英文考試呢?

catleelee
‹ 上一主題|下一主題