用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇青衣卓思06年N1同學仔呀?
樓主: tsznok
go

有冇青衣卓思06年N1同學仔呀? [複製鏈接]

Re: 有冇青衣卓思06年N1同學仔呀?

今日返左第一天了!但是陪著他的!唔知明天會如何呢?
希望一切順利吧! :wink:

您個小朋友讀am班or pm班? 我囝囝讀am班, 會唔會係同學仔?

我都係喎!

您個囝仲有冇o咸?
呢幾日送囝囝返學, 見有個男仔比老師抱住o咸, 唔知o係咪您囝囝?
我個仔o咸o左一個星期, 佢叫希希!

我個囝無減喎!我仲覺得佢好頑皮添,四圍走!

請問卓思N1班幾時interview?
我仲未幫囝囝apply係咪好遲?

thanks a lot  

好似5月會interview 07/08 N1.  但唔肯定...你可致電學校問問 Tel: 2495 5595

SmonaChan 寫道:
請問卓思N1班幾時interview?
我仲未幫囝囝apply係咪好遲?

thanks a lot  

我大仔都係番緊n1am播~!  

tpandbc 寫道:
Hi
我囝囝都係卓思N1am班, 因為要返工, 對學校情況知得唔多,希望日後多D交流o下....
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

各位n1卓思媽咪:  小朋友返學差不多5個月.  上學期都就快結束.  你地覺得學校各方面點?  交流一下大家意見.  

你地既小朋友今年8月係唔係原校升讀K1 or 會轉其它幼稚園?

您囝囝好似叫諾諾!? 有時帶囝囝返學會見到您!佢好靚仔喎...
我姐姐湊放學時, 知道您會同諾諾轉校? why???
我個仔未返學前坐唔定, 現在好D啦!so far 我覺得學校無論D老師同校長都好nice, 有朋友個仔o係卓思畢業, 升小一時唔駛擔心跟唔上, anyway, 27/1要見家長, 我會再了解下至決定轉唔轉校....

係呀,我個仔叫諾諾呀,咁你呢?等我聽日帶佢番學時相認o下嘛~! ^_^

之前係想同佢轉校傢,但而家決定唔轉喇,一來心水 - 培正,考唔到,其他考到o既又唔想俾佢讀 (士德,荃浸&聖母),見卓思程度真係深d又好講小朋友品行&規矩,所以都係決定俾佢o向卓思讀落去喇!

係呢,番上午班o既同學仔媽咪,聽日有冇興趣一齊食早餐,傾o下小朋友進度呢?
§ 吾家三寶 §

tpandbc,
我都覺得校長和老師都好nice,但想知多d佢地升小一的情況,你可唔可以講下你朋友個仔係邊間小學讀?嗰間程度又點樣的?
謝!
mrslaw

tsznok

我個仔叫希希, 老師封o左佢做扭計王, 大頭仔and 2個轉,好難攪!! 講o野好唔得, 4月就3歲啦! 仲係只識簡單爸爸, 姨姨, 婆婆等, 簡單句子唔識, 有D擔心! 不過校長話佢個仔3歲先識講, 叫我唔駛擔心喎......

湊完仔返學要趕返工, 食早餐我諗我join唔到啦......

想幫個仔報音樂遊戲班, 有冇好介紹? 個仔勁鍾意music....

mrslaw,

下次見到個朋友會問佢詳細d資料再覆您!

tpandbc,

你囝囝係咪就係庭希呢?呀諾成日都會講d同學仔名我知,不過講o黎講去都係果幾個,其中一個就係庭希喇!

我剛剛問左我個囝一d野...收pm丫~~~~
§ 吾家三寶 §

各位mami,

我個仔Marcus係Oct05出世,今年11月先滿2yr返N1。之前問過卓思話3月2日interview,請問會問D乜?

Marcus仔仲未識行,又吾識講野(only "ma-ma-ma"咁發音)...

係咪pm class會易入D呢?

多謝指教!   

哈,我細仔出年都會番N1,又係會番上午,又係叫MARCUS喎!!如果你囝囝都順利考入,又係上午班的話,咁同班就會有兩個MARCUS喇!好正呀!  

其實面試唔困難,老師主要係同父母傾番孩子o既特性&生活習慣,另都會試下同小朋友接觸一下,唔使太擔心,唔難考o既~  

至於係咪下午班易入d,照學額計,的確係易好多,因為下午班有2班,但上午班就只得1班。

SmonaChan 寫道:
各位mami,

我個仔Marcus係Oct05出世,今年11月先滿2yr返N1。之前問過卓思話3月2日interview,請問會問D乜?

Marcus仔仲未識行,又吾識講野(only "ma-ma-ma"咁發音)...

係咪pm class會易入D呢?

多謝指教!   
§ 吾家三寶 §

Re: 青衣卓思在邊?

hi,你好,我個仔今年十月才兩歲,但我還未報名,請問卓思在邊?我都知道他的口啤不錯,我都想報,謝謝

tsznok,
原來您仲有個細仔, 佩服佩服!一個已經頭都大......
今早好似見到您, o係課室門口, 您同孔老師傾緊, 希希好粗魯咁o孔(叫)孔老師, 著紅色褸o個個囉! 我唔sure您o係唔o係諾諾mami, 所以唔敢say hello.....
For music playgroup, thanks for your info.

小碧咸,
卓思o係青衣青怡花園!

hi ~ 您地好呀!我係住中西區架,想請間中西區係唔係都有間卓思架,我先前o係網上見過,但又唔肯定,請問知唔知地址,好唔好?Thanks!
‹ 上一主題|下一主題