用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 你地小朋友是15分定20分入了協恩o架?
go

你地小朋友是15分定20分入了協恩o架?

你地小朋友是15分定20分入了協恩o架?

請大家分享o下吖?

Re: 你地小朋友是15分定20分入了協恩o架?

15分 impossible if the computer system has no bug

我鄰居個女今年20分入唔了協恩,佢媽咪當地失望到哭起來.

Saridon,

你鄰居個女20分入唔到協恩,
請問她是讀哪一間幼稚園,
第二round 抽唔抽到呢,
.第三round 有否叩門.

THANKS.

我女今年K1,住34區,得15分,我想博2008年的大抽獎。你地覺得博唔博好呀?

我都想知?

camy 寫道:
Saridon,

你鄰居個女20分入唔到協恩,
請問她是讀哪一間幼稚園,
第二round 抽唔抽到呢,
.第三round 有否叩門.

THANKS.

得15分,係第一round 連抽都無得抽呀,因有20分係手果D,大把人抽唔到呀。情況同其他名校一樣,有20分,住同區都未必 sure win 架。

她是讀哪一間幼稚園我唔記啦,她為個女搬遷到土瓜灣,round 1派第9志願,round 2抽唔到,round 3有叩門,但冇回音,她話同分的(20分),今年都好多,現在未知掂.

唔係好明,點解你話"round 1派第9志願"?

SARIDON 寫道:
她是讀哪一間幼稚園我唔記啦,她為個女搬遷到土瓜灣,round 1派第9志願,round 2抽唔到,round 3有叩門,但冇回音,她話同分的(20分),今年都好多,現在未知掂.

Sorry, paste 錯,
round 1唔得,round 2抽唔到,round 3派第9志願後,有叩門,但冇回音,她話同分的(20分),今年都好多,現在未知掂.

polo, Mrs. Fung,
如果第二round想抽協恩這類名校, 成數真的非常之低, 你唸吓, 一千幾百人爭百幾二百個位(大約), 真係要唸吓自己有冇抽獎運, 如果真的要抽, 預咗抽唔倒, 個心好過啲
好似我自己為例, 今年抽La Salle, 預咗抽唔倒, 整定晒啲叩門信, 即日向心儀的學校派出(多數都會收), 即時令自己有另外一個希望, 咁先至平衡返, 冇咁大的失敗感!

hoyukmei,

我最想問o下係1st round既派位結果?
尤其是如果我有20分入到既成數有幾高?
雖然我女九月至k3但我大約都能明白你o既心情更加唔想面對同樣情況!??!

hi all,
it seems that it is impossible for girls to got 15 marks ?

polo,
如果1st round 有20分, 抽中的機會可能會比2nd round高, 我唔知協恩有幾多班一年班, for example, 有四班咁計, 2班70人分配給1st round, 70人又要分給手上有25分的小朋友, 保守估計, 如有30人有25分(只是估計), 餘下40個位, 那就要視乎手上有20分有多少人.
以剛剛過去的一次, La Salle為例, 41區有二百幾三百人有20分, 爭幾十個位,(好似有六七十個位),機會率有冇, 自己要好好衡量了