用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局方王換娣家長~
樓主: tracyfo
go

保良局方王換娣家長~ [複製鏈接]

Re: 保良局方王換娣家長~

chunchunbb,
其實日片好易戒, 但我覺得夜片難戒

我都有擔心呢個問題呀, 我個仔自己小便都冇問題, 但大便通常係我地抱住佢去既, 所以返學唔知點算, 同埋佢平時響屋企著橡筋褲頭去小便係除底條褲去既, 但套校服係工人褲都擔心佢唔識

想問到時如果真係賴左會唔會有褲換架?

唔經唔覺, k1聽日終於都返學啦, 反而我既心情又擔心又緊張, 聽日我會由自己陪佢返學, 話哂都第1次, 之後我就要返工, 由婆婆湊佢lu

Dear all:
我問過班主任,主任話要自備衣褲,日日放在書包裡。以防小朋友整髒。
一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

你地今日返學點呀?

hi, small cc, 記得我嗎, K2家長。你個仔今日有無哭呀, A, B , or C 班 ????

chumamma:
當然記得了!
我仔仔是上幼A班,係鄭老師(唔知妳識唔識?)

Please check PM.
一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

我想問各位家長有冇比你地個小朋友學其他野呀, 知唔知坑口或新都城個頭邊度有野適合k1學架, thank you

各位媽咪,

我想問下方王既校車服務可唔可以只坐放學一程架,
如果可以,咁車費係收一程,定係都要比足2程呢?
返學時間係幾點呢?
因為我係在職媽媽,住坑口,平時囡囡係帶佢去寶琳比婆婆湊.
如果讀方王,我打算返工前就我帶佢返學,放學就坐校車係寶琳落.另外,多唔多機會會遲返學架?如果遲就麻煩了.
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_783.gif[/img]

WingPoon:
新都城有音樂班(通利、柏斯琴行)for3~5歲。
海悅商場有英文班for k1~k3的。

rr925:
上午班上課是9:00,下午班上課是下午1:30。
明天10~12點有開放日,可去學校參觀時問老師校車的問題(或問書記)。或平日打電話去學校都可。

請問知唔知明天的open day, 係咪只是上午, 下午有沒有

hi 各位方王媽咪好呀

yesterday's open day已參觀校舍, 感覺唔錯wor, 我反而比較担心操行方面, ok嗎   咁多位媽咪可否分享吓, tks

Dear mummies,

Very hard to find this topic. My son will study K1 next yr. Can you share me 方王会否是死谷讀書果种? 有冇課外活動 ? 講吓學校生活, 教學方法好嗎 ?

醒目開學勳章

保良局方王換娣家長, 你地去晒邊呀

點解無人ge?  我女女今年將讀方王pm.........有無同學仔呀
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

Long time no see this topic la. My son will study this school this year. Any more 同學仔 to share ? Did u submit the auto-paid form ?

mokchingyin0910 寫道:
點解無人ge?  我女女今年將讀方王pm.........有無同學仔呀

點解方王D家長咁少上嚟嘅 ? 易澤峰好似旺D喎 ! 我想知 方王and 易澤峰 在教學及師資有何不同 ? 方王派位成續好嗎 ?

保良局方王換娣家長, 你地去晒邊呀 ??????????

ansonbb, 睇怕得我地兩個????
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg
‹ 上一主題|下一主題