用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 保良局方王換娣家長~
樓主: tracyfo
go

保良局方王換娣家長~ [複製鏈接]

Re: 保良局方王換娣家長~

hello,大家好!我亞女今年9月 讀 K1 上午班呀 !星期六10:30會去學校.各位BK媽同小朋友到時見啦!

cheukhiuma,

hi, 我都係10:30呀, 希望到時見到你.

不如我地講定我地會著咩色衫, 睇下到時可唔可以相認啦~

今日無晒人既

Dear small_cc,
我想請問你是不是台灣人?
我是台灣人,來港定居四年了,兒子就讀保良局易澤峯幼稚園,好像在易澤峯topic都見過你,巧的是我剛到香港也住在裕明苑裕昌閣,不過現在搬到英明苑...有空聊聊!

jessica591211:
是呀!我也來港定居四年了,但經常回台灣,
兒子將入讀方王換娣,之前因找不到學校的的人,就上易澤峰的topic問問,那些媽媽都還蠻熱心的。

我是住在裕榮閣(在妳之前住的隔壁),
這裡有個台灣媽媽的topic,可以上來聊聊喔!   

[size=large]台灣媽媽

一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

tracyfo:
我係10點買完校服後應該會係學校影像的。

德寶常常換班主任,但主流班的主任人好好。小朋友都很喜歡她。但她也不能常常代課。所以就想幫仔仔換學校了。
一歲後的照片 三歲後的照片 [url=diary.blog.webs-tv.net/ccbaby201314]小曦的天空部落格[/url]

tracyfo,
sorry 呀!今日至得閒覆你!我都唔知著咩好?我諗著條連身裙放便換校服影相,你會著啲咩呀

Dear all:
今天看到學校好多人,好多家長很開心,忙幫換上校服的孩子照像。

我問學校,下次見面的時間大約是在八月中旬會有家長會,順便派書包。   

Dear all,

我個日著左黑色衫同牛仔群, 不過咁多人, 睇怕都好難相認..haha...
係呀8月會再返學校, 希望到時有機會啦
我覺得套校服比女仔著就真係幾靚, 但男仔都係紅色就好似怪怪的.

今日有無人呀~

Hello~
我個仔都讀呢間學校,不過當時我太遲報名,老師同我講已經編緊班,只得下午班,我都係 walk-in interview,好彩最後都肯收,希望日後可以多點同大家傾下計喔.
努力~加油~努力~加油~努力~加油~努力~

chunchunbb:
歡迎妳的加入     

tracyfo:
我仔仔都話唔中意粉紅色的褲…     

all,

我有一件保良局全新的校服裙出讓.6月10日係學校買架!因小囡有其他學校收,所以放棄學位.

size:23,售$50.

有興趣請pm我,將軍澳交收.thx.......

chunchunbb...歡迎你呀..

small_cc, 係啦, 男仔都著粉紅色..好似好女仔咁

懿琳媽媽,

你囡囡會轉去邊間呀?

Hi~ tracyfo ~small-cc
我想問下你地知唔知學校响今個暑假會唔會有興趣班,我都打算打電話去學校問問,不過都唔知比唔比9月先讀k1同學仔參加∼因為我想囝囝快點適應新環境,係呢,你地個小朋友返上午定下午班喔?

St rose

tracyfo 寫道:
懿琳媽媽,

你囡囡會轉去邊間呀?

懿琳媽媽 寫道:
St rose

[quote]
tracyfo 寫道:
懿琳媽媽,

你囡囡會轉去邊間呀?
[/quote]

懿琳媽媽:
咁樣妳需唔需要寫封信比保良局的幼稚園
St rose係唔係一條龍?

chunchunbb、tracyfo:
我仔仔係上午班,如果學校有暑假興趣班也會考慮比他參加。聽說開學前三日可以比家長陪。

chunchunbb hihi,
我唔知呀, 應該實有興趣班, 但我估未必比我地9月先入讀既小朋友報, 你打去學校問左先啦, 我個仔仔係讀上午班的.
係呢, 你住邊到架, 因我樓下都有好多興趣班報, 如果報我應該會報返樓下個d, 方便接送, 你想同你仔仔報咩呀?

Hello~tracyfo~small_cc:
我個仔而家印讀緊綠茵PN班,佢學校都有暑期興趣班,我想同佢報"EQ",因為佢成日發脾氣~不過佢之前讀Kids playhouse好開心,我而家同佢提起Kids playhouse幾個姐姐既名,佢會笑得好開心~所以我都未決定比佢返邊,不過如果方王換娣有就最好啦.
‹ 上一主題|下一主題