用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼稚園-Nursery
樓主: 樂樂豬
go

劍鳴幼稚園-Nursery [複製鏈接]

Re: 劍鳴幼稚園-Nursery

dear all ,

我剛剛收到km信, in am class, 我打過去km問english 40mins/day; madarine 2lessons/week, 但我忘記問係咪native teacher, 唔知你地知唔知呢? 係咩國籍架?

因為仲考慮緊

是否收 waiting list 信即代表唔收呢? onon811 剛剛收到信, 即其實 km 仲有位啦, 只不過唔收我囡
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

我估你個女9月仍未夠年齡入讀, 所以未獲考慮

waiting list 梗係仲有chance啦, 因為會有人唔讀麻. 如果km收你囡囡,因為要12月你囡囡先可入學,太遲, 所以學校收左d早d足2歲的小朋友先,可以收多幾個月學費麻

聽聞話km要小朋友足18mths先可interview, 點解你囡囡仲早過我囡囡interview? 你囡囡in時, 是否18mths?

我都係這樣安慰自己.

你幾號 interview, 我 20/5, 足 18 個月啦.
**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

我5月27日in.....

我問佢地話係 native speaker, 我從 notice board 上看見有一個金頭髮老師。我想係這個老師教英文掛。

有關書單,註冊當日很忙又要排隊又要睇仔,忙到只係簽個名承認需要學校幫我買書,其實買咩書都唔知。

不過下學期要睇睇書單先。

樂樂豬,

您地係咪嚟梗06年會讀n1呀? 佢地native speaker有外籍老師同ABC老師.  我個女而家都讀梗N1, 今年9月就會係KM讀K1啦

Cathleen

我今日下午抱埋囡囡去註冊,係mtr行去真係行到cc下,又唔放心囡囡咁細個坐校車,諗起9月番學時都幾麻煩!!

我都係經學校買書,因佢867元包書本同用品,但簽完名後見個職員收起左張紙,我問可唔可以俾張我keep,個職員初時話唔得,但我話想知道買左什麼?於是她就copy左一份俾我,但係卻只俾上半部書單我.

請問有無人有下半部份的收費內容呢?知清楚買左什麼都好啊!

Cathleen,

咁km共有幾多個外籍老師?3個嗎?因職員告訴我今年下午n班有3班,所以我估有3個咯!

請問abc老師是什麼?

妤妤,

我估km仲有位,因為今日註冊個職員話黎梗9月未知開幾多班,若然收滿人就應該會有確實班數,相信學校會充份運用課室,而且學校總想愈收得多人愈好嘛!

至於你waiting list,我估大多數因為你囡囡係年尾出世,學校的立場梗係想係9月巳收滿足2歲的小朋友先啦!

但其實若學校未定班數,即你囡囡都仲有機會啦!唔好咁快唔開心啦!

妤妤 寫道:
是否收 waiting list 信即代表唔收呢? onon811 剛剛收到信, 即其實 km 仲有位啦, 只不過唔收我囡

HappyYammie 寫道:
Cathleen,

咁km共有幾多個外籍老師?3個嗎?因職員告訴我今年下午n班有3班,所以我估有3個咯!

請問abc老師是什麼?

happyyammie,
i am not sure how many because N1 have 3 classes so sure no lower than 3

ABC mean 祝昇仔/女 (唔識講中文既中國人).  我個女而家個個就係啦. 不過, 佢好好, 比之前個鬼婆更加好. 因為年紀比較細, so同小朋友玩得好投入.  我個女成日係屋企都提吓佢架

cathleen
‹ 上一主題|下一主題