用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴幼稚園-Nursery
go

劍鳴幼稚園-Nursery [複製鏈接]

劍鳴幼稚園-Nursery

各位媽咪,
你哋好! 我個bb 打算入劍鳴 2 歲班,我想請問你們以下的問題。 請多多幫忙

1/ 你們覺得學校的老師是否很有愛心?
2/ 教學方法是 傳統 或 活動

Re: 劍鳴幼稚園-Nursery

HI 樂樂豬,

我囡囡已收到KM通知要交學費, 今年九月入讀pm班,唔知會唔會同你bb做同學仔呢?其實我之前都係度見到好多媽咪讚KM好,所以先認識呢間學校。你不妨search吓啦!

HI 樂樂豬,

其實九龍塘有口啤的幼兒園好少, 我小孩考到樂基同KM, 而我在此留言板看到好多有關km的正面意見才決定選此學校, 你不妨睇多D啦!

Thank you !

Hi 小猴子,
我個仔仔已被取錄今年九月入讀,不過我選擇am 班,因為bb pm 要午睡。 pm 班是國際班,bb 接觸英文機會比am 班多

樂樂豬,

你會唔會坐校車返學呀,我萬分唔放心囡囡自己坐車

hi 小猴子,

我仲等緊KM通知信呀..... 可否告知封信內容呀? 我囡囡都係今年九月入讀pm班. 可能會比佢搭校車, 你call咗有關負責人未呀? 希望大家的小朋友有機會做同學仔喇!
小猴子 寫道:
HI 樂樂豬,

我囡囡已收到KM通知要交學費, 今年九月入讀pm班,唔知會唔會同你bb做同學仔呢?其實我之前都係度見到好多媽咪讚KM好,所以先認識呢間學校。你不妨search吓啦!

Hi all,

My son will study N1 (am class) in coming Sep. He is going to take school bus to go to school.

Any bb who lives in Lam Tin?
Will BB take any summer course? Any suggestion?

See you in KM!

Hi,  小猴子,
我個仔都係下午班,唔知有無機會做同學仔呢,3/6見!

Hi MandM,

My son also will take am class. Since school bus have to take around 45mins - 1 hour from Lai Chi Kok to Kowloon Tong, I perfer to bring BB to school.
For the summer course, you could try YMCA playtots.

hi小猴子

我bb 會放學時才坐校車,我聽有經驗的媽咪話不需要太擔心安全,因為校車有個保姆。 但是要考慮 bb 坐多久才到學校,因為小朋友唔可以坐定定好內. 

hi 小猴子& 各位mummy,

我今日都收到通知信喇. 唔該晒! 希望日后大家更多交流!  

仲係十五十六唔知好唔好比囡囡咁細個讀書,因為學費都幾貴,連雜費、校車、工人,個女既開支已接近一萬蚊,想搵d兩千蚊左右,又有愛心既學校都好難搵到 :cry:

其實點解KM學費較貴, 我在此留言版見過有家長表示是因為KM每班有一位嬸嬸, 負責照顧該班BB的需要, 而其他學校可能是幾班share 一位嬸嬸。 如果幾班share 一位嬸嬸時, 若BB有咩需要, 可能唔可以即時處理, 照顧咪冇咁好。

綜合大家留言, 暫時家長會的名單如下, 仲有冇其他媽咪呀? 請大家在下面加名, 等第時可以交流下啦!

KM AM Class 家長會
Listenken
樂樂豬
MandM

KM PM Class 家長會
小猴子
tracycck
sinwin

listenken ,
Thank you for your KM  家長會!

綜合大家留言, 暫時家長會的名單如下, 仲有冇其他媽咪呀? 請大家在下面加名, 等第時可以交流下啦!

Listenken
樂樂豬
MandM
尚軒媽咪

小猴子
tracycck
sinwin

我囡囡7月15日先interview呀..希望佢成功啦..可以同你地做同學仔     (因為的囡係細B, 佢10月尾出世, 所以咁遲先有得interview)

我都來報到先 ...  仔仔 Ryan 會讀上午班呀!

Listenken
樂樂豬
MandM
尚軒媽咪
tkm

小猴子
tracycck
sinwin
‹ 上一主題|下一主題