用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 有什麼校車路線﹗
樓主: 2468man
go

有什麼校車路線﹗

回覆 1# 呀Bow 的文章

霖霖B媽咪, 我都想要有關保母車資料, thanks

原帖由 霖霖B媽咪 於 11-6-10 23:36 發表
咁不如你問下有冇褓母車啦. AGAIN, 錢事少, 安全事大. 我之前個褓母車仲可以唔收錢幫手課外活動接送呀... 而最基本, 起碼唔駛受佢氣呀 !!! 我當年既褓母車, 7月免費, 而佢就照收不特止, 仲要收多一個月做留位費.. 真 ...

學校校車今年7月都收費呀,但好似只坐3日!
我以前同站重有A同學,當A家長有特別活動唔坐校車(自己接),佢就友善地問A同學會唔會接埋我個女?? 再友善地問我個女A家長會唔會接埋佢,,,,因為當我都唔坐,當日就去少個站!
車錢就識收,但個心又想去少個站...唉~
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

原帖由 wingbillgo 於 11-6-11 17:04 發表
霖霖B媽咪, 我都想要有關保母車資料, thanks

所有pm我問褓母車既朋友, 我問左我個褓母車公司, 佢話之前係舊校都有做, 但搬左校就冇做; 因為學校會比校車上先, 最後至比褓母車接小朋友, 但學校校車成日遲, 而果個位又成日塞車, 對佢地黎講會影響左d時間去接其他小朋友, 所以寧願唔做.........  (唔怪之得康x可以係學校立足咁耐 !!! )

對唔住, 幫唔到大家, 不如你地搵下bk入面有個校車服務一欄, 你地問下佢地啦!!!

sorry 幫唔到手!

原帖由 霖霖B媽咪 於 11-6-13 17:43 發表

所有pm我問褓母車既朋友, 我問左我個褓母車公司, 佢話之前係舊校都有做, 但搬左校就冇做; 因為學校會比校車上先, 最後至比褓母車接小朋友, 但學校校車成日遲, 而果個位又成日塞車, 對佢地黎講會影響左d時間去接其 ...

早已聽聞學校對校車公司有一定保障,,,但校車公司對學生唔覺有乜保障(-..-)
撇開大家對校車公司o既懷疑,其實可以考慮埋開學後會否參與活動而多機會遲放學?因校車公司唔會接遲放學o既學生,,,,我女五年級時就一星期只少2天搭唔到,特別日子多數又係工人接送,,,但我只因無媬姆車選擇!
開學前應該大部份車都未定路線,大家不妨多留意啦,因為我以前問媬姆車時,佢地都有幫我手問問行家的!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

我就覺得St. Rose校車比起其他學校的校車/媬姆車貴,因為同一處地方上車,Maryknoll只收$8xx,培正$7xx,為何St. Rose校車多佰多二佰大元?

聽聞無其他人投St. Rose校車做,所以只有康X坐大,實情是什麼,我不知道,希望不會有任何人在私相授受。

回復 3# 霖霖B媽咪 的帖子

謝謝你你的幫忙o

回復 19# gigayan 的帖子

今次會轉返用康和.
無車去屯門, 要搵街車勒.

培正用冠忠,所以會平d.
康和就真係比其他校車貴d.
今年加到$900(青衣). 唉!

原帖由 Combo 於 11-6-15 10:49 發表
我就覺得St. Rose校車比起其他學校的校車/媬姆車貴,因為同一處地方上車,Maryknoll只收$8xx,培正$7xx,為何St. Rose校車多佰多二佰大元?

聽聞無其他人投St. Rose校車做,所以只有康X坐大,實情是什麼,我不知道,希望不會有任何人 ...

原帖由 Combo 於 11-6-15 10:49 發表

聽聞無其他人投St. Rose校車做,所以只有康X坐大,實情是什麼,我不知道,希望不會有任何人 ...

咁出年午飯仲係咪今年依間? 亞女話超難食 , 之前9to5食得好好地, 唔知仲乜要轉!!!

Pm to me also

回復 霖霖B媽咪 的帖子

霖霖b媽咪,