用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 聖公會荊冕堂士德幼稚園
樓主: chrisfungsy
go

聖公會荊冕堂士德幼稚園

咁都好D!下次我再接再厲申請鯉魚門渡假村日營!!!張校長真是大好人, 上次我個仔在校車撞傷了個頭, 她打電話給我慰問!!! 可惜她現長註青衣校, 間中學校星期六有講座才可見她!!!

Hi HelloKitty,

Which Primary school you chose finally? Yap Laap?

原文章由 HelloKitty* 於 08-5-29 18:18 發表
今日出席完畢業禮好感動! 小朋友亦表演得好出色,值得讚讚!

辛苦晒老師用心訓練!
:exci ...

原文章由 JOYCECHOW 於 08-5-30 19:53 發表
HI, 各位士德的家長

我囡囡是04-05年度之畢業生, 當時任教的班主任是林綺玲老師, 她非常nice, 又有善, 唔知道她仍有在士德任教嗎 ?
另外, 張主任 及 張校長亦很好人。 ...

有呀! 佢就係我囡囡個班主任, 我囡囡係05年入荊冕堂, 我唸林老師係教完你囡囡後就教我個囡囡啦.  林老師教左我囡囡三年, 佢真係一個好好既老師. 我有個朋友個囡囡今年又入荊冕堂, 希望林老師係佢班主任.

咁青衣卓思呢??

有冇口碑架.???

請問你女兒在學期間, 有否學寫字, 沒有默書&測驗, 會否上小學會較難適應嗎.  
我下星期都要面試啦. 聽日講冇功課, 真擔心上小學難上手.

原帖由 婥蔚媽咪 於 06-3-27 15:55 發表
我個女係士德讀緊k.1,全日班~~佢讀得好開心呀~~d老師好有耐性&愛心,連d嬸嬸都好好ga~~
而家我個女every week都要做資料搜集&讀書報告ga~~
一個月有一個主題~~跟住就會圍繞個主題教lor~~
um~~你地仲有咩問題都可以問 ...

回覆:聖公會荊冕堂士德幼稚園

Hello!
我係將會搬黎青衣既mama!
我仔仔硯在u2!
打算九月插k3!
請問一下。。
我見到好多mama話入到士德比較容易入仁立!
當然也想仔仔好la!
所以想問下有關這學校的教學方法!同老師細心ma?
如果真係上小一會跟到ma?

Thanks you very much !

心急mama上