用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 聖公會荊冕堂士德幼稚園
樓主: chrisfungsy
go

聖公會荊冕堂士德幼稚園 [複製鏈接]

Re: 聖公會荊冕堂士德幼稚園

Hi tammy

知道老師們都很有愛心, 我就放心了. 多謝您的分享.

tammyklc 寫道:
我囡囡讀緊k1 全日班聖公會荊冕堂士德幼稚園, 這間幼稚園幾好, 有兩位英文外籍老師, 學校裹個個都她好好, 好有愛心及禮貌, 唯一學費及雜費貴, 大多數功課要同家長一起做. 所以我覺得唔錯.

tammy

fan_cs

好開心係到見到你,希望阿女有機會同學仔喇!
依家阿囡成日講話要返學,真係好希望佢會鍾意呢間學校,
應該係咁講,希望呢間學校可以令阿囡有一個快樂的幼稚園生活,及熱愛學習。

fannyfym,

我都好高興認識你 , 而家 曉諾 係返緊育嬰院嫁, 有時搭車經過 荊冕堂, 我都會問佢轉去呢度返好嗎 ? 佢每次都好開心話好, 相信佢明白大個仔就要轉校了 .

fan_cs/fannyfym,

我囡囡今年 9月都係入讀此校, 可以加入同大齊傾 ? 呢緊 5 月 8 日開始交第一個月學費&雜費.  

Hi A1B2C3,

係呀, 又要洗錢啦  :-| , 仲要買校服添 ...
你會做幾多套呀 ?

Fanny

Fanny,

唔知此校著校服安排 ? 因為囡囡依家讀緊果間, 單日著運動服, 雙日著校裙, 所以我買各一套. 如果此校一星期著一日運動服啲話, 我諗會買 2 條校裙及一套運動服比囡囡. 因為要洗, 驚乾唔切.

請問要等BB幾大先可以入紙申請k1架? thank you!

a1b2c3,
一三五校服,二四運動服~~
我都係各買一套~~
and仲有件紅色外套要買~~

fan_cs/ A1B2C3

各買住一套先, 我要星期六(13/5)先可以去註冊,
係咪要係0個日交醫生証明?

annaloveBB

通常入學前一年,準備交申請表。
入學年齡為2yr8mth.

請問,全日班雜費係咪唔同半日嘅呢?我打電話問學費時,佢話無咩雜費嘅?

All,

我諗注 5 月 8 日交學費, 雜費全日同半日係一樣, 因為全日班下午多數食飯&訓覺, 之後等放學, 無手工&勞作整, 所以雜費係一樣. 健康報入學前交就可以.

fannyfym,

Me Too.

fannyfym 寫道:
fan_cs/ A1B2C3

各買住一套先, 我要星期六(13/5)先可以去註冊,
係咪要係0個日交醫生証明?

你估班細路有無機會同一班呢?

Fannyfym / A1B2C3

多謝你地的意見, 我應該都係 8/5 去, 希望到時見到, 我的囝囝叫曉諾, 佢比較活躍好動, 如果你聽到 : 諾諾定d啦, 唔好周圍走呀. 個果就係曉諾啦 .

fan_cs/Fannyfym,

5月8日係老公去, 因為公司好忙.

有無邊位9月入下午班k1?

野兔,

我囡囡讀上午校.

Dear All

請問你地洗唔洗坐校車,唔知車費要幾多$?

fannyfym,

囡囡要搭校車返學, 因為巴士&小巴都唔到學校門口.

A1B2C3

咁遠唔遠? 我就幾遠美孚 (坐的士都要$50)

‹ 上一主題|下一主題