用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會
樓主: dns
go

06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會 [複製鏈接]

Re: 06, 禮賢 K1上午班同學媽咪會

你們是否全職媽咪?

醒目開學勳章

Hi HOLONGMAMA,

我喺門口等嗰陣仲同兩個女仔媽咪傾過偈,會唔會你係其中一個 - no la, 我淨係掛住教亞女見到老師要講也咋.

我淨係記得有個男仔係 Dabby 陪佢考的, 入到 classroom 就坐在背住窗個位.  

我就坐在他隔離, 我囡囡短頭髮, 果日著左件粉紅色有毛毛領的褸, 炭灰色裙仔, 有冇印象呀!

Hi,

My daughter also get seat in A.M. class.

I am so happy to meet so many classmate here because in my son's age, there is no classmate's mom in BK but of course we all still be good friends now.

dns,
我當然會兩樣都揀左先, 到時再決定!
你想知d咩? 我知既好樂意回答架!!

dns 寫道:
咁你會選擇直上P1或津小?今年你的經驗可以同我地分享一下嗎!

Pen Pen:
恭喜大家!! 時間真係過得好快, 你地既小朋友讀K1時, 我囡囡就係高班喇~ 現在都開始要諗佢小學d事喇~~ 好頭痛!!

dns,

i am a working mom    my son's interview was at 2.20pm in Room 105.  

Nice to meet all of you here

penpen
好好人架   
上年, 幫我解答左好多問題    

Hi: KLLP Mom, I am a full time mom   
好想返工!但個細仔仲未可以返得學住,因為佢得15個月!
我都好開心有咁多同級同學仔既媽咪係到傾下交流下心得!

禧媽媽:can u teach me how to upload the photo for the
大頭相?
What format of the photo and Size?

TungTungB,
好似有d印象,你係咪帶眼鏡架同埋你囡囡嗰日係咪有d傷風咳嗰個呀?我開頭就係坐喺你講個男仔對面,但我仔好快就走去課室後面玩厨房。

TungTungB 寫道:

我喺門口等嗰陣仲同兩個女仔媽咪傾過偈,會唔會你係其中一個 - no la, 我淨係掛住教亞女見到老師要講也咋.

我淨係記得有個男仔係 Dabby 陪佢考的, 入到 classroom 就坐在背住窗個位.  

我就坐在他隔離, 我囡囡短頭髮, 果日著左件粉紅色有毛毛領的褸, 炭灰色裙仔, 有冇印象呀!

dns,
我係working mom, 所以我覺得自己冇晒私人時間   

醒目開學勳章

我囡囡果日係有 D 傷風咳, 不過我冇戴眼鏡, 我長直頭髮架, 果日著住件綠綠籃籃的長身冷衫.

係咪我講果個男仔後來去搶你個仔 D 玩具呀.

我都係working mom, 但囡囡就響 99 到訓, 所以我夜晚都仲有 D 私人時間.

TungTungB,

係咪我講果個男仔後來去搶你個仔 D 玩具呀.
===係呀!我個仔係小霸王,人哋搶佢d玩具佢會鬧人同打人,教極佢要同人share都係咁,我幾驚佢當時會出醜,好彩老師啱啱in完派禮物,分散咗佢注意力,如果唔係in得再好都冇用,咩分都扣晒啦!

hi,all KRS K1 mami

我個仔都係考到am, 各位多多指教, 我有好多問題想問??希望各位可以幫忙!!           

醒目開學勳章

哈哈, 我都幾好記性呀!

小朋友爭玩具真係好難被免的, 不過響 interview 發生就真係扎洗 D, 好彩都 OK.

我都係睇有個家長 Willingwong88 教路, Miss 一來我就同囡囡睇書, 見到擦牙就即刻同佢唱"向上擦, 向下擦", 囡囡就好合作, 好專心的跟我一齋唱, 我見個 Miss 都好滿意呀.

dns 寫道:
禧媽媽:can u teach me how to upload the photo for the
大頭相?
What format of the photo and Size?

dns
其實好簡單架, 你唸下, hehe...我基本上唔多識用電腦.
你梗係見到我囝囝幅相咁靚呢, 係11月時, 學校(禮賢)旅行影架  

dns,
你先將張相resize到150x150,再upload上嚟就得架喇!

dns 寫道:
大頭相?

dns,

其實做 full-time mami 都幾好呀...可以都多的時間陪小朋友...我有時都想呀

HOLONGMAMA 寫道:
dns,
你先將張相resize到150x150,再upload上嚟就得架喇!

[quote]
dns 寫道:
大頭相?
[/quote]

dns
sorry, 掛住講自已, 唔記得話你知添  
最緊要幅相 :
150 x 150
< 20kb

HOLONGMAMA, 龍柱 is 3 yrs and 3 wks old  too!
咁 arm 0既!!

Thanks a lot!

引文:

HOLONGMAMA 寫道:
    dns,
‹ 上一主題|下一主題