用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SJC Parent Club 06 Part 1
樓主: BBChu
go

SJC Parent Club 06 Part 1 [複製鏈接]

Re: SJC Parent Club 2006

PokPokMami 寫道:
[quote]
3b 寫道:
各位早晨,

天氣又轉, 真係要多多保重!! 我都 左, 尋晚放工去睇醫生, 佢問我有無發燒, 我話無只係覺得凍同頭暈, 佢一探之後, 原來有102度.

3b,
102度對大人嚟講會幾辛苦,多啲休息,保重![/quote]

Yes, 3b, pls take good care of yourself, get well soonest, ok?  

可能昨晚夜咗d post, 所以無人睇到, 請問有冇人知道呀??

ryohga 寫道:
請問有冇人知道 sjc 小學畢業生, 多數可以升到d乜野中學? 我剩係知道佢有97%以上升band 1 英中, 但係就唔知有邊幾間? 或者佢有冇聯繫中學?? 多謝賜教!!

醒目開學勳章

PokPokMami, ShanShan,
多謝關心 ! 真係好辛苦, 我頂多一陣就會番屋企休息喇.

flyfly,
你有無check到kmk係mongkok邊一到 ?

3b 寫道:
flyfly,

3b & flyfly
你哋記唔記得旺角道同西洋菜交界有一間 HSBC ATM 機? kmk 就係o係呢個 corner 位啦, ok?  

ryohga
Sorry, have no idea.

ryohga 寫道:
可能昨晚夜咗d post, 所以無人睇到, 請問有冇人知道呀??

[quote]
ryohga 寫道:
請問有冇人知道 sjc 小學畢業生, 多數可以升到d乜野中學? 我剩係知道佢有97%以上升band 1 英中, 但係就唔知有邊幾間? 或者佢有冇聯繫中學?? 多謝賜教!!
[/quote]

各位,
我今日係7-11攞左2隻狗仔同埋入面有2個祝賀語, 1個係"六合常中" 另1個係"科科考A", 好正呀!  希望祝福埋你地個個都"六合常中" , 每個小朋友都"科科考A"啦!

Tomkate,
你好番好多就好啦!  我地聽日係唔係照舊呀?

3b,
你都要保重呀!   

新幹線 寫道:
Tomkate,
你好番好多就好啦!  我地聽日係唔係照舊呀?

新幹線,
我差
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

ShanShan 寫道:
[quote]
3b 寫道:
flyfly,

3b & flyfly
你哋記唔記得旺角道同西洋菜交界有一間 HSBC ATM 機? kmk 就係o係呢個 corner 位啦, ok?   [/quote]

Shanshan,
我知道係邊度啦!Thankyou.

各位太太,FYI 今日係中環買左無花果,見度佢鋪頭啲燕窩減價10%-25%(ex. 血燕 盞HKD8700一斤), 有興趣去look look 啦!

Hi BBChu

唔該!其實我想知道多些有關於SJC 04-05 K3 生考私小的結果.因為我囝囝將會就讀06-07 K1.聽人話SJC是一間貴族好學校,但在BK很少MAMA講及這所學校,因此本人覺得好有神秘感!請問是否很多K3舊生多會首選原校直升小學或出外
考私小呢!太多問題請見諒.

點都好多謝妳的回答 :

pohonma
SJC吾係咩貴族學校, 都係普通幼稚園, 可能k2, k3返全日, 學費好似貴d咁. 當然有d K3舊生會原校直升小學, 咁都有d去讀其他津小, 私小. 我係bk見過好似聖家, 宣道等.

pohonma 寫道:
Hi BBChu

唔該!其實我想知道多些有關於SJC 04-05 K3 生考私小的結果.因為我囝囝將會就讀06-07 K1.聽人話SJC是一間貴族好學校,但在BK很少MAMA講及這所學校,因此本人覺得好有神秘感!請問是否很多K3舊生多會首選原校直升小學或出外
考私小呢!太多問題請見諒.

點都好多謝妳的回答 :

早晨   
今日好凍呀!  我都遲左起身返工.

早晨呀!

早晨!!   

BBChu 寫道:
今日好凍呀!  我都遲左起身返工.

我都係呀!!
~~最鍚我個寶貝仔仔~~

Good morning all.  

good morning all!

3b,
想提你今日記住帶野比我,吾該嗮!

Goodmorning all

多謝你地介詔Kiss my Kiss, 原來買bob the builder $100 3 隻咁平, 我之前成日買左貴野.

早晨各位!

Jonjonma,
Kiss my Kiss D書都好抵o架!

flyfly 寫道:
Shanshan,
我知道係邊度啦!Thankyou.

各位太太,FYI 今日係中環買左無花果,見度佢鋪頭啲燕窩減價10%-25%(ex. 血燕 盞HKD8700一斤), 有興趣去look look 啦!

flyfly
You are most welcome.
嘩!  "血燕 盞HKD8700一斤"   

各位午安

Jonjonma,
pls check pm

Thanks a lot.

kaka_c 寫道:
各位午安

Jonjonma,
pls check pm
‹ 上一主題|下一主題