用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SJC Parent Club 06 Part 1
樓主: BBChu
go

SJC Parent Club 06 Part 1 [複製鏈接]

Re: SJC Parent Club 2006

新幹線
無計啦...小朋友有時係咁...要睇心情
大家add oil...宜加亞仔讀書=媽咪讀書

mjzz 寫道:
flyfly~ 搭下訕先~ 用唱歌形式教係一個印象教法,會比較抽象同所謂"諗口黃"情況~ 所以我會較著重於併音教法為主....---> click innoform media 係一家不錯的香港代理公司,有不少產品對小朋友學習幾好~

誠意推介~ Between the lions 系列

mjzz
"Between the lions" : 絕對係好介紹

"Magic Key" : 都好值得買比小朋友睇
如在 ' Kiss my kids' 買,三隻碟以上多數有八折

3b 寫道:
請問大家平時點同小朋友温習中文 ? 教極囝囝都唔識, 唔知點算好 ?

3b,
我地由Thomas兩歲開始玩認字咭(無圖的),會將字咭貼在實物上等佢時常見到。會用比賽形式玩認字,爸媽刻意辦唔識等佢答先。盡量學得有趣啲及比多啲成功感佢

PokPokMami
"會將字咭貼在實物上", 咁妳咪要貼"媽媽", "靓女", "女人", 中文名係個身度.

BBChu 寫道:
PokPokMami
"會將字咭貼在實物上", 咁妳咪要貼"媽媽", "靓女", "女人", 中文名係個身度.

BBChu,
媽媽, 女人, 眼, 耳, 口, 鼻, 手, 脚 都貼過哂啦!
多謝妳提醒,等我今晚揾下有冇"靓女"個靓字先!不過我估Thomas會要我貼埋個"唔"字law

醒目開學勳章

BBChu 寫道:
PokPokMami

PokPokMami, BBChu,
我今晚返去會試下你地的方法, 唔該晒 !!

PokPokMami 寫道:
[quote]
mjzz 寫道:
flyfly~ 搭下訕先~ 用唱歌形式教係一個印象教法,會比較抽象同所謂"諗口黃"情況~ 所以我會較著重於併音教法為主....---> click innoform media 係一家不錯的香港代理公司,有不少產品對小朋友學習幾好~

誠意推介~ Between the lions 系列

mjzz

如在 ' Kiss my kids' 買,三隻碟以上多數有八折[/quote]

同意! 同意!    "Between the lions" & "Magic Key" 真係好值得推介。我自己睇 "Magic Key" 都睇到唔肯走。   

醒目開學勳章

lv 寫道:
[quote]

如在 ' Kiss my kids' 買,三隻碟以上多數有八折

同意! 同意!    "Between the lions" & "Magic Key" 真係好值得推介。我自己睇 "Magic Key" 都睇到唔肯走。    [/quote]

有無多一隻介紹呢 ? 如果係 ' Kiss my kids' 會員, 有無多d折頭 ?

lv,

妳地好番哂未呀?

3b 寫道:
[quote]
lv 寫道:
[quote]

同意! 同意!    "Between the lions" & "Magic Key" 真係好值得推介。我自己睇 "Magic Key" 都睇到唔肯走。    [/quote]

有無多一隻介紹呢 ? 如果係 ' Kiss my kids' 會員, 有無多d折頭 ?[/quote]

3b
"Between the lions" 一套有5隻vcd
"Magic Key" 全套有6隻vcd,有時會有特別版
重有好多都好睇,妳去 Kiss my kids 睇下先啦

lamsonmami & Ah_lam

多謝!

可不可以比' Kiss my kids' 地址我? 最好係九龍區啦!

flyfly 寫道:
可不可以比' Kiss my kids' 地址我? 最好係九龍區啦!

1/F., 45 Haiphong Rd., T.S.T. (米蘭站樓上)
Tel: 3143 9858

pokpokmami

假期前我都買左"Magic Key" disk 3-6

醒目開學勳章

PokPokMami,
有心 ! 好好多 la.  但天氣一轉又黎過 ,好驚呀 !   

醒目開學勳章

3b
"Between the lions" 一套有5隻vcd
"Magic Key" 全套有6隻vcd,有時會有特別版
重有好多都好睇,妳去 Kiss my kids 睇下先啦

原來係一套套咁賣既, 每次我多數會買三隻(因為有discount), 我之前係kmk買過Strawberry Shortcake, Thomas & Friends, 砵砵巴士等等, 囝囝每次睇一隻新碟, 都會日日睇同一隻, 直至自己悶為止 . 想問下呢兩套vcd的內容是什麼 ? 是否教phonics ?

[quote]
flyfly 寫道:

1/F., 45 Haiphong Rd., T.S.T. (米蘭站樓上)
Tel: 3143 9858[/quote]

flyfly

Kiss my Kiss also has a shop at Mongkok, call their TST office and ask for the telephone number there la.   

Hi!大家好!無上幾日BK,個topic已經搬左,仲有四板添,真係要勤力d上BK。

雖然遲左,都祝願大家
    2006年比2005年好
    事事順利,開心快樂,身體健康
    男仕更有型,女仕更青春
    小朋友聰明伶俐,聽教聽話

MauMau
囡囡最愛作弄我,叫我"貓貓 哈!哈!哈!"
‹ 上一主題|下一主題