用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急!!! 返幼兒園的媽媽, 請問你地點樣幫bb寫名在bb帶返學 ...
go

急!!! 返幼兒園的媽媽, 請問你地點樣幫bb寫名在bb帶返學的物件上? [複製鏈接]

急!!! 返幼兒園的媽媽, 請問你地點樣幫bb寫名在bb帶返學的物件上?

我bb剛插班入幼兒園, 恕我問一些傻的問題, 聽說幼兒園的職員見議在bb返學的物件上寫名, 你們會否寫/繡在每一件物件上(包括毛巾仔)? 聽說好像有些dimo帶是用布帶, 好用嗎?九龍那裡有得買?

Re: 急!!! 返幼兒園的媽媽, 請問你地點樣幫bb寫名在bb帶返學的物件上?

connielam,
我D小朋友衣物就用-繡的可以放入洗衣機洗.
其他就用貼LABEL...響街訂做(可印小朋友名字..有少少防水功能).

Re: 急!!! 返幼兒園的媽媽, 請問你地點樣幫bb寫名在bb帶返學的物件上?

我只係繡名在亞女外套、校服上,毛巾盒及其他硬件用dymo,毛巾仔冇繡名,實在9月到依家亦只係唔見左一條。

我就用織嘜熨上衫度,幾方便,又可以洗...係人地介紹,最少30打,150元,但可能我d小生意,間公司唔係好想做la!話一week有貨,結果一month多d先有....

connielam 寫道:
我bb剛插班入幼兒園, 恕我問一些傻的問題, 聽說幼兒園的職員見議在bb返學的物件上寫名, 你們會否寫/繡在每一件物件上(包括毛巾仔)? 聽說好像有些dimo帶是用布帶, 好用嗎?九龍那裡有得買?

上次係太子mtr出口見有個臨時shop,係用布做既dimo,不過而家唔知仲有冇,我之前都有做d防水label名,so,有tel, maybe你可以打佢問下仲有冇... tel:64242623/91896073

好多謝各位媽媽的回覆!

袁太 寫道:
我只係繡名在亞女外套、校服上,毛巾盒及其他硬件用dymo,毛巾仔冇繡名,實在9月到依家亦只係唔見左一條。

唔係驚唔見左!係驚小朋友的物件調亂左, 唔衛生!
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~
‹ 上一主題|下一主題