用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 果然是名校
樓主: Eva
go

果然是名校 [複製鏈接]

Re: 果然是名校

TWMa,

中學校長應該靚過佢,十年前。

雖然我吾祟尚名校, 但係甘樣講野, 又似乎那個.....................

judy 寫道:
yk,

中年老坑,雙眼無神。

呢句野,點睇都似話 yk中年老坑,雙眼無神!(ヌ真喎)

TWMa,

我掛住你地麻,我d係發風,唔係放氣。清新既!

同我記得既戴校長有d距離

judy 寫道:
[quote]早上所有家長都入坐欣賞畢了, 為什麼到最後還有四隊便表演完畢的時候來嚴格實施不許入場的規則呢?! 原來有許多家長在門裡門外等了兩個多小時,到快要看到自己的寶貝表演的時侯竟然被要請離開,心情可想而知. 那個"主角"的解釋是: 對不起,是工作人員出錯... 是職員不清楚指引出錯(只有她沒有錯)... 現在不想一錯再錯云云... 請所有家長立即離開.

幾天前,一個亂拋垃圾落街的公屋住户被扣滿分,被迫遷出,他上訴時發表偉論:點解先前被扣滿分不用遷出,維獨我要遷出。

估唔到和阿伯相同邏緝的人大把,阿伯如果識上BK,實大把Fan 屎。

可能那個肥肥短短的,短頭髮的女人同人講緊:嘩!依家的家長真係霸道,明明大會規定不許入場,仲請都唔走,浪費佐我成個鐘.....

我估(凭以前參加過類似之場合之經驗推理),如果個個非常安静,那個肥肥短短的,短頭髮的女人一定唔會嘈。
[/quote]

現在才知道什麼叫做斷章取意. 出來的效果果然是兩碼子的事.

希望大家有興趣討論的人可以耐心一點看完上文下理再說. 我也不覺得堅持的家長做得對,只是那個女人做的一定比那些家長更糟糕.

廁所只有一個,又排長龍, 人家想叫前面的小朋友讓一個有急需的殘疾人仕打尖上廁所. 堅守原則的小朋友無視所有人的請求,死也不肯讓. 因為排隊是正確的,不能因為有傷殘人仕而歧視她這個健全人的需要. 她堅守自己的原則和理念,她沒有錯?!

同一件事情,發生在別個小朋友身上,但是她想也不想便讓位了. 她覺得先讓有需要的人仕是正常無比的,道德上叫她應該這樣做. 可是她沒有徵詢後面的人的意見,她沒有守規矩,她歧視後面所有正常人的需要. 她做錯了?!

事情有輕重之分,不能亂扯一個例子來作比喻,就是我以上的例子也可能不盡適用...

何事,何時和何處也可以影向"原則"的運用,只是不同的人有不同的價值觀和道德觀. 這個價值觀和道德觀就造成了所謂的"酌情權".

如果是家長席的嘈音問題,我們還可以說什麼?! 學生的聲音比我們要響亮得多.

各位媽咪, 我"超爽"的感覺只是針對那個女人而言,我絕對欣賞所有參與的同學,大家也付出了許多時間和心機. 只是其中一個回應者說的好,真的有胡假虎威的感覺....

當時真是有孩子氣啊! 大家也好像很孩子氣地在鬥氣! 否則相方很快可以解決問題,不會拖拉那麼久了!

多謝媽咪給我看校長的相片,真是很賢慧的樣子, 跟那個女人真是有天淵之別....
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

醒目開學勳章

judy 寫道:
[quote]早上所有家長都入坐欣賞畢了, 為什麼到最後還有四隊便表演完畢的時候來嚴格實施不許入場的規則呢?! 原來有許多家長在門裡門外等了兩個多小時,到快要看到自己的寶貝表演的時侯竟然被要請離開,心情可想而知. 那個"主角"的解釋是: 對不起,是工作人員出錯... 是職員不清楚指引出錯(只有她沒有錯)... 現在不想一錯再錯云云... 請所有家長立即離開.

幾天前,一個亂拋垃圾落街的公屋住

醒目開學勳章

其實,有時小朋友讀名校都幾慘。

麟媽媽 寫道:
I agree with you this time.

小朋友盡力而為,
不失為一個好的訓練機會。
但因為一個咁既不知所謂既老師,
而對其學生得唔到獎而幸災樂禍,
對付出過既小女孩唔公平囉。

[quote]
motheroffour 寫道:

don't look down on the DGS girls. They should not be blamed.
[/quote]

麟媽媽 寫道:
I agree with you this time.

小朋友盡力而為,
不失為一個好的訓練機會。
但因為一個咁既不知所謂既老師,
而對其學生得唔到獎而幸災樂禍,
對付出過既小女孩唔公平囉。

[quote]
motheroffour 寫道:

don't look down on the DGS girls. They should not be blamed.
[/quote]

麟媽媽 :

佩服你廣濶胸襟,因俾我嘅話,睇咗下面佢呢段話就幾難平心靜氣引用佢嘅說話。重有你唔覺無論任何topic,佢都有本事提及佢仔女嗰兩間學校嘅咩?

"Also, if you are a devout Catholic, like us, who are generations of Catholic family, then you can study in whichever Catholic school you choose, whether famous or non-famous. My parents, my siblings, and my kids, all (with a small exception)went to the Catholic schools which people nowadays are crazy about. They are just ordinary schools to our family and we don't understand why parents are crazy. Maybe, yes, these famous schools produced CE and CSA, but they are also very devout Catholics and this was what made them successful in their careers.

Why such a situation? Because we share the same Catholic values and belief and we uphold them through generations." -- By THE Motheroffour

我都講下, 因我覺得都幾無禮同唔識尊重大會, Nov.28, 六國酒店, 上午Falcon Room .
工作人員已多次話比賽中唔好出出入入, 但他們還有一次大隊人離場, 到中場個break 回來, 我聽到工作人員用咪話 , 呢到係唔準食野ke, 跟住重講請食近雪糕的小朋友同家長離場出去先食, 結果….

王國長老

wutoa,

哈哈!我明白你係咩意思,
明眼人一定睇到喇,佢D野我領教過喇!
不過就呢個topic既呢件事,
我只引用啱聽嗰兩句咋!
其他D野我無話認同架吓!  

wutoa 寫道:

麟媽媽 :

佩服你廣濶胸襟,因俾我嘅話,睇咗下面佢呢段話就幾難平心靜氣引用佢嘅說話。重有你唔覺無論任何topic,佢都有本事提及佢仔女嗰兩間學校嘅咩?

To Wutao,

Don't take things too much at heart. A fact is a fact. Actually, I am the mother of four. My two other kids also studied in very very famous old schools, and you should already know which schools I mean, apart from the two kids that you know of.

I went to a total of 12 speech competitions this year. My 4 kids got a total of 7 championship (first place) and 5 first runner-up (second place). But I am NOT HAPPY and I am really tired of most of the parents. They talked, and listened to mobile phones, and walked out and in of the competition hall. They have no respect to those competitors performing except when their kids performed. They do not deserve to be called parents.

We are supposed to enjoy each and every child's performance. I do not understand why parents just can't sit QUIETLY for 3 hours or more and LISTEN. They should be kicked out of the competition ground.

‹ 上一主題|下一主題