用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2) ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2) [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2)

carcar,
我會同仔仔著埋運動外套,因為預佢有時脫左件校褸,仲有件運動外套保暖下。查實除你鐘意著唔著都ok

somimi,
係呀,音小真係好正, but $$$好那利

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2)

辛巴媽咪>>thx, 我今日就同阿女返學齋買外套咋!!! 但要下星期至有....希望早d 啦.我覺得件外套靚呀o麻!..   
辛巴媽咪 寫道:
jennie
唔須—要買一套可以單買一件外套呀
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

ConnieBaby219 寫道:
真係要考慮下K2點安排, 囡囡又好似幾enjoy現在的生活, 因為不用早起

我都諗5掂.Natalie是貓頭鷹...婆婆5想晨早"炒"醒佢...   

Yin媽咪:
Welcome!幼愛班好厲害!有八位家長來過la!

禮禮媽:
小女今日都有D感冒,睇完醫生,不過應可返學...

虎:你是公務員家庭嗎?

yes

mamamui 寫道:
虎:你是公務員家庭嗎?

禮禮媽,

又唔係得禮禮一個病卦, 聽昕昕講, 都有的其他同學冇番, 前一輪有一個唔知係咪上上吓堂走, 昕昕話個小朋友要番屋企陪mami wor...

昕昕尋晚都有小小鼻塞塞咁, 但又冇鼻水流出嚟.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

mamamui
加上我共有9位.不過是03年度計唔計數呀????     
[quote]
mamamui 寫道:
Yin媽咪:
Welcome!幼愛班好厲害!有八位家長來過la!

carcar>>我都係諗住好似虎咁著咋!!!

虎>>可否講多少少音小d 料o黎聽呀? 我就一無所知, 除o左知學費貴之外, 入音小係咪會入返音中呀?   
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

Jennie,
音小係可以直升上音中架,唔使再考,中一叫七年級。你仲想知音小咩料  

辛巴原來係k3 呀?? 我仲以為係k2 添!! 又搞錯o左....       
辛巴媽咪 寫道:
mamamui

辛巴媽咪 寫道:
mamamui

你係"老牌幼愛班',級數5同!     

虎,
想知音小考小朋友d乜

somimi,
唔緊要...老師教左學霖原諒toto
大家都係做人mama,明白架哪   

愛班咁多人上黎,淨係識你/ carcar/ 得意ma/ himbb :-|

balltsang,
小朋友主要係分組,約8-9一組(唔多記得),跟住老師帶佢地入課室,好似有畫畫、唱歌及問問題,詳細唔清楚,仔仔唔多肯講
至於大人就見校長or老師,主要問點解揀佢地間學校,對小朋友有咩期望,平時由那一位照顧小朋友,小朋友平時係屋企做d咩?等........

形式咁似考幼稚園既

係咪要整個靚profilio 去面試

醒目開學勳章

Yin媽咪    > 點解叫O 仔   我都5係好清楚, 事原係...............

有朝沿途回校, O仔daddy 開車門抱O仔落車, cissy 離遠就指住叫 "O仔", 我都覺得奇怪, 點解5係叫全名, 我問cissy, 佢話O仔有隻mo仔o係書包定o係車(我5記得), 佢好鍾意mo仔架.
跟住我地行到車旁, O仔daddy亦都講左句"O仔", 可能係咁我誤解左 或者你試下問下daddy 係米 :

Jade/mamamui,
其實佢地都唔係第一年返學,唔知點解今年成日病,睇醫生都睇到....。叫小朋友訓多 d,會好得快 d。

虎,
見到你地 K3,我都好驚阿仔第時唔知考唔考到好學校。不過佢 daddy 都好鍾意崇小,好想佢讀。其實崇小算唔算係一間唔錯既小學?

禮媽>>無話崇小唔好!! 起碼都係英文小學, 話小班教學!! 出面津小全部係中小o黎, 但d 人就覺得津小band one 收o左, 就無謂要比$$ 讀咁解o者. 但我地樓下o個間又好多人揀呀, 但程度好似深d, 今日返學都見有人響sfa 門口排隊, 唔知係咪2nd round o羅form??

虎>>咁音小/音中係學術上係咪同出面d 小學中學一樣教法呀?? 係咪專注演藝方面發展??

禮禮媽 寫道:
其實佢地都唔係第一年返學,唔知點解今年成日病,睇醫生都睇到....其實崇小算唔算係一間唔錯既小學?

唉,旅行果日我先話小女果班是"幼KAM班",個個都咳..KAM KAM KAM...
我有同事小朋友讀崇小,佢就好鍾意崇小,成日叫我比個女升崇小...

balltsang,
我都有整profile,人人都整你唔整咁蝕

禮禮媽,
唔驚得咁多,我地好彩有崇小做back up,已經好過好多人。但揀小學好煩 崇小查實都唔錯條英小,所以我會揀佢多過津貼中小。

Jennie,
sfa好深架,interview唔知要考幾多張paper 音小&音中當然比較專注演藝方面發展。

mamamui>>你同事個小朋友係P.X 呀??? 佢O個班又幾多人?? 佢為何咁鍾意崇小呢??   

不過話時話幼仁就好少咁多人病, 暫時小女返咁耐都未請過病假..(TOUCH WOOD).

禮媽/ADRIAN媽/昕MA
今日同CHLOE 上到課室見到老C, 佢返學都著得好靚靚呀!!唔怪得D 細咁鍾意佢啦!!!      禮媽, 老C係咪日日都係咁靚靚呀??!
‹ 上一主題|下一主題