用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2) ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2) [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2)

辛巴媽咪

全方位英文是否每天都有 ? K2可報嗎?
與英語樂園又有什麼分別?
每月交$2000上全方位2個小時由外籍老師用全英文上課, 比出面$$都差不多了, 多謝你回覆

醒目開學勳章

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2)

carcar > oh! 點錯相, sorry!

辛巴媽咪 > nursery 全日都好似$2xxx, 比多1k 有外籍老師用全英文上課, 差5多卦
家下養1個小朋友真係好多洗費 :-|

jennie > 5c 遲2日就要著校褸喇

得意媽 寫道:
今日幾大朦, 都5記得係12月1日, 重諗住早到左, 米去自衛術課室..........
老師 : 湊邊位小朋友?
我 : xxx
老師 : 大聲叫xxx.
我 : (心諗, 冇標出黎既 )
老師 : 冇喎, xxx今日5係學自衛術喎.
我 : 吓! 今日係米星期四呀?
老師 : 係呀!
另1老師 : xxx係波波池(即等家長接放學課室)
我 : (米行番過去接囉, 好彩真係係到) 問cissy, 你今日有冇學自衛術.
cissy: 冇呀! 學左普通話!
我 : (抱住cissy趕去問自衛術亞sir) 咩咩咩!
sir : 今日xxx冇玩呀!
我 :        ding! 原來今日係12月1日, 我報左普通話 :  :  :

查實英語樂園係可以拆散報(普通話都可能得), 不過係做後備囉, 我都係係bk知, 5記得邊位講過, so cissy 呢期既schedule 係.....
mon : 畫出彩虹
tue   : 普通話
wed : 翩翩舞藝
thu  : 普通話
fri    : 英語樂園

俾你笑C    
我E家才知英語樂園係可以拆散報thanks

carcar
你的朋友是否讀全方位呀????讀全方位的小朋友每個都會有一個file內有相和有評語,每個月尾都會派回給小朋友帶回家.

himbb 寫道:
ball,
會唔會個個星期謙謙都唔肯請d餅比學霖食呀.....   
(老師話都間唔時請一次ga   )

唔知...佢又9唔搭8,講唔出原因   

得意ma,
宜家養小朋友真係好重皮

connie
全方位是1-5都會有,每班約有15位小朋友由一位外籍老師加一位助教,以活動方法教學,全方位只有K2和K3可以報,英語樂園的小朋友人數比全方位約多10位

醒目開學勳章

我見e+好多小朋友(k1) 表面睇起上黎係好明顯比剛開學時係開心左, 投入左, 或者比多小小時間學霖啦, 不過小朋友偶有話5番學都好正常

辛巴媽咪

多謝你的資料
真係要考慮下K2點安排, 囡囡又好似幾enjoy現在的生活, 因為不用早起

得意媽
唯有係咁   

辛巴媽咪
返埋全方位幾點放學??咁係咪=返全日班   

醒目開學勳章

又講個笑話比你地聽.........

xx媽咪 : 我個囡尋晚發夢都叫住xxx(cissy)個名呀

??媽咪 : 我個囝今日5願番學, 跟住同個囝講: 你5番學xxx(cissy) 見5到你架播 跟住個囝即刻換衫番學

得意媽
cissy好受歡迎
我個仔都成日提xxx(cissy)個名,真架   

我個工人係熨燶O左領位仲要無O左"勿", 咁點著O者....明早又要同佢返學校買過套!!! 晒錢晒時間!!!    
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

balltsang
全方位與全日班課程有分別,但放學時間一樣.

jennie
唔須—要買一套可以單買一件外套呀

Hi, How are you?

首先同大家打個招呼先

得意媽> 唔知cissy講緊 的O 仔係唔係我個仔??   Since幼愛班應該只有一 個叫俊”賢”,(Actually, 我個仔叫俊彥), 但係俊彥無乳名,爸爸都無叫佢O 仔

Anyway, thank for your information. 我會check吓老師先   

Jade,
係呀,阿仔又病,又係微燒加傷風感"務",今日可以返學 la。好似得我個仔成日唔舒服,真頭痛,佢就黎變馬騮乾。

Jennie,
我個工人就熨燶左老公條褲,佢地真係唔想撈定 la。

balltsang,Jennie:
hehe......我同人相反,小學我首遲私校/直資架,因為我有學費優惠,唔使full paid,當然揀番d好學校啦,津小麻麻地唧
以我所知崇幼全都被崇小收左,no reject 至於P2 38人一班,投訴成点我唔知
音小好難考呀,加上我仔仔唔識樂器

我成日想問, 著校樓又著唔著運動外套呢       

balltsang,
SORRY SORRY, 今早老師話toto琴日蝦學霖,
慘啦 !! 冇面見大家咯 .... 乖乖'鄧'佢有排坐喇.   

跳跳虎,
音小真系好正, but $$$好那利.

yim媽媽,
   welcome !!
你一定知我系邊個 ????
‹ 上一主題|下一主題