用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2) ...
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2) [複製鏈接]

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2)

我地已有2000 message,請過來呢邊繼續!

Link to Part 1 -
大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!

Other useful links -
崇真教學法
大埔道崇真幼稚園家長分享站-Part 3
06年大埔道崇真幼稚園k1----交流站

[size=large]05年崇真K1小朋友 (updated on 10.5.2006)

如有錯漏,請指正!

下幼勇班
1. Owen Tsang(CCheng)
2. cc (zzss)
3. Kiri (Kirima)
4. Yellow (Mrs. Yellow)
5. Wesley (Wesleyb)

下幼義班
1.Hailey (ConnieBaby219)
2.Natalie (mamamui)
3. Valerie (soldier)
4. 樺樺 (wawa_mami)
5. Owen (朱MayMay)

下幼善班
1. 琦琦 (abbytang)
2. 軒軒 (叮叮噹噹)

下幼誠班
1. 余穎瑤 /cherry (Cheerful12)
2. 陳遵項/ rocco chan(roccomami)
3. 浠泯 / kumi (喜樂家庭)

上幼愛
1.Tracy (sunsunsandy)
2.Cissy (得意媽)
3.學霖 (ball)
4.himhim (himbb)
5.濤濤 (somimi)
6.jeffrey (carcar)
7. (LQ_FAMILY)
8. 俊彥 (Yin媽咪)
9. Zoe (snowB)

上幼望
1.kuk hin (yy13)
2.浟浟/zoe (Iris-Lun)
3.依言(palmchristy)

上幼仁
1. chloe (Jennie)
2. 昕昕/mui mui (Jade)
3. Adrian (Adrian媽媽)
4. 禮禮 (禮禮媽)
5. Vicky (Vicky'smom)

上幼信
1. lok to (yammiebaby)
2. (lam's mother)

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2)

Emily

hello 報到
thanks

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦!(Part 2)

Connie,

不用客氣!大家繼續努力!   

崇真網頁有2005-06年幼主流班花絮,片長30幾分鐘,K1家長快d入去睇下見唔見到囝囝囡囡

Thanks,跳跳虎.我地已知道la...

報到!!!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

醒目開學勳章

報到先   

yy13 寫道:
Jennie/Adrian 媽/禮禮媽
我又係諗緊同kuk hin k2時轉返全日班呀, 有伴喇 但想問下知唔知係咪得一班or幾班

yy13,
我覺得開幾多班崇真都有d彈性ge ......我都諗住轉full day

醒目開學勳章

cissy自動報料………………       

cissy:         今日 O仔比人打呀!
媽咪:        咁邊個打佢咁曳呀?
cissy:         jeff 囉 (carcar 5好見怪)
媽咪:        點降jeff要打O仔既?
cissy:         佢曳囉!
媽咪:        咁之後老師有冇罰jeff / 坐學乖凳呀?
cissy:         (抺大隻眼, 牙擦擦咁話) 5係罰架, 係教架!
媽咪:        教! 點教架?
cissy:         o米 嬲 同 教囉 (我就understood, 5知你地明5明)
媽咪:        O 仔最後有冇原諒jeff呀?
cissy:         有! 梗係有啦!
媽咪:        哦!

cissy:        跟住我同O 仔抺眼淚呀.
媽咪:        你用咩同佢抺呀?
cissy:         同我條毛巾囉!
媽咪:        5得架播, 要用佢果條毛巾 /tissue至衛生架嘛!
cissy:         佢5記得帶毛巾呀, 佢又冇病!
媽咪:              但係.........(冇氣)!

得意媽,
邊個係O仔呀????

>>cissy: o米 嬲 同 教囉 (我就understood, 5知你地明5明)
唔明.....     

尋日謙謙話x子濤都要坐學乖凳呀, 話佢曳曳攪人lor......
我仔成日講 "老師話我好乖, 無曳, 留心聽書呀" (唔豬係咪自己作 )

himbb 寫道:
得意媽,
>>cissy: o米 嬲 同 教囉 (我就understood, 5知你地明5明)
唔明.....     

我都唔明      

醒目開學勳章

himbb > 我問cissy 米知囉 你pm 謙謙個全名比我丫

O 仔=x俊賢

cissy 既初吻已經比個佢同學仔nicole, 第2日重示範比我睇呀   

唔明.....      
我古......即係老帥先嬲嬲地咁話, 小朋友咁係5o岩架......., 之後教佢正確既表達方式/處理方法.....and then 重要同小朋友道歉.

得意媽
你地o個班成日都有咁多得意野發生o既???!!!      何解個同學仔叫o仔呢???

禮媽
盧峰唔係通常響圖書館教o個個呀?? 乜要等咁耐呀???不過又都幾平o下...
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

報到先.....

oh....jeff打人,,,,,今晚盤下佢先.,....

得意媽:
當然唔怪你啦, 好多謝你報料.

嬲佢同教佢, 我明呀, 因為諾文好驚人"嬲"佢同唔啋佢, 所以老師會用lee個方法對付佢, 等佢認低威時再教佢打人唔arm.

醒目開學勳章

carcar 寫道:
oh....jeff打人,,,,,今晚盤下佢先.,....

5好出盡力呀, 5知亞証人有冇認錯人 :

Jennie 寫道:
得意媽
你地o個班成日都有咁多得意野發生o既???!!!      何解個同學仔叫o仔呢???

可能係我多事8卦遮
O 仔應該係佢乳名, 佢爸爸係咁叫佢

connie>>hailey o個班有個肥仔好肥呀!!!   

點解幼仁班咁短呀!!!! 只係影響出面玩,都無上當情況o既    

Jennie

個肥仔肥肥地好cute, 佢papa係崇小教師,
同hailey比較直頭係大人國 VS 小人國  

ConnieBaby219 寫道:

做乜kum講呀?       

mamamui 寫道:
[quote]
ConnieBaby219 寫道:

做乜kum講呀?        [/quote]

Hailey小姐係年頭出世架~~~但就生得細粒     

禮禮媽 寫道:
ball,
...畫班 D + Ming 姐姐教。"精靈"我仔返下午班,怪唔知冇 mug 印象 la。畫班你有什麼好介紹?  hoklam 學得好唔好呀?我只知有間叫“盧峰”要起碼排成一年,但在 Kwun Tong or HK side。

禮禮媽,
睇漏眼tim...
art heaven學得唔好咩,點解想轉 小朋友學畫最緊要佢enjoy學畫過程,又唔係要拎文憑,最緊學得開心

盧峰not my cup of tea ..如九龍區的話,個人覺得佐敦"畫畫畫"唔錯(不過阿囝唔鍾意 ),另外太子"塗鴉創意間",我朋友囝囝上緊,口碑幾好,不過價錢略貴
‹ 上一主題|下一主題