用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 黃大仙區中學
樓主: 小草
go

黃大仙區中學 [複製鏈接]

Re: 黃大仙區中學

HPChingchingma,

呵呵呵呵,我記得你邊間小學喇,張X珊!

我家大少今年 P.4 ,我要捉佢發力喇     

小草,

何蔭棠唔錯嫁!你的選校方向好正確呀!

HaoHao de Baba ... 皓 皓 的 爸 爸 ---------

hao ba>>

哦!!!
張祝珊小學啊 ( 唔係對一面海那間同名勁中學喎) 早已拆左喇.

今年會搵聖 B 和恊和班同學仔聚聚, 到時起你低播.... ....

以我個人經驗認為 , 最好發力留在 P.5 .
一步一步慢慢遞增 , 太早摸低了 , 反而掉了輕心呀!!!

我大少在 P.4 時 , 全級名次考得好好 ,
到 P.5 有些鬆懈 , 仲想佢代表香港去台灣比賽.
怎知成績下滑 . 第一次呈分試就失手 , 而家追得吃力..      

小草 >
何蔭棠咁多 BAND ONE 學生 , 會唔會有機轉 英中?
如果是 , 即現在讀的學生 , 會比一般中中吃力.

版主 醒目開學勳章

好似係中四轉英文~ 而家d學生係辛苦d,無計!

HPChingchingma 寫道:
小草 >
何蔭棠咁多 BAND ONE 學生 , 會唔會有機轉 英中?
如果是 , 即現在讀的學生 , 會比一般中中吃力.

如果你女兒數學好好先choose 保良局第一張永慶,over 70% fail ga!!

Dollawong, do you mean the school emphasize the 數學performance?

中一d數學已經好深,most new form one students who 小學時got  95+  now 只得四十幾分! the other subjects such as geog only 2-3 can pass , science only 5 can pass.......

Dollawong: the school is very strong in 理科?

i guess so~
‹ 上一主題|下一主題