用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處石硤尾幼兒學校
樓主: POLLY姨
go

基督教服務處石硤尾幼兒學校

Re: 基督教服務處石硤尾幼兒學校

米路,

我想問清楚係咪鋁賢隔離?星期六又冇開?!

我而家住响九龍塘,遲D搬去順寧道。
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

Little_Lum_Lum,

基督教服務處石硤尾幼兒學校係石硤尾 23 座喎~!

你講個間係咪深愛堂幼稚園呀 ?

米路 寫道:

基督教服務處石硤尾幼兒學校係石硤尾 23 座喎~!

你講個間係咪深愛堂幼稚園呀 ?

hi 米路,

oic.   我成日以為深愛堂係幼兒學校 而家知啦!

咁你想讀邊間呀 ?

Hi 米路,

我仔八月入讀.我想問學校有沒有普通話及Phonics教?

Thanks.

米路 寫道:

咁你想讀邊間呀 ?

大坑東方便亞媽,石硤尾就遠D‥‥石硤尾幼兒學校有得囉FORM未。

石硤尾有普通話歌唱, 但有冇普通話& PHONIC 學, 我就唔知.

至於 form, 不如你打電話問O下喇~! tel. no.: 27791891.

Thanks 米路!

至於form, 可以在以下download

http://www.hkcs.org/edcb/eces/eces.htm

Hi!Adrianmom
學校有普通話及Phonics教,仲好生動,絕對是從遊戲中學習,不錯!不錯!

近來大家O既小朋友返學返成點呀 ?

大家家長日約O左幾點呀 ?

放緊暑假, 大家有冇俾小朋友繼續返學呀 ?

近來你地去晒邊呀 ?     

開O左學, 大家去晒邊 ?     

HELLO~
我的姨生女正參與學校的新生適應期,佢呢排都有係分開的時候喊,請問有什麼方法面對小朋友的分離?老師叫我放心,不過我都係想偷偷看下,點知一看就俾佢見到啦....點算好?仲有我想問今年故D班的老師是否很有經驗的,因為好似我想問OW1前佢O地都已經講先過我,好似佢O地會預先講O左小朋友會係分離初期有不安,低玩久了又會安心下來,好似有預知能力一樣!好勁呀!我又見到一位家長佢已經有個女係同一學校畢業,她的仔仔已不用跟新生適應,正和舊小朋友一同玩了,她好像一點都不擔心似的!       :wink:  :tongue:    

呢間學校幾多歲可以報名?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]

有冇保母車?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/78272/banner00.gif[/img]

歲幾就可以名 LA, 無保姆車喎~!

這間學校有褓姆車的,好似仲有幾條路線,聽d班的的老師講最多人坐的係由海麗村到學校,但實際情況就唔係好清楚,可以打寺學校問下呀!tel:27791891呢個星期開始分離,見亞女表現1都好過上個星期,希望她快些習慣啦! :-
我姨生女歲半到就報名啦!聽主任講新個學期都幾多人報名,今個月仲爆tim呀!我的朋友想報名都要入waiting list等!)

hello ,
      我個女今年12月都入該幼兒學校 . 想請問放暑假,寒假學校會否按排特別開班? 又或者你們會如何按排小朋友?
因為我們兩公婆都要返工. 無人湊小朋友 .