用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教服務處石硤尾幼兒學校
樓主: POLLY姨
go

基督教服務處石硤尾幼兒學校

Re: 基督教服務處石硤尾幼兒學校

3 月 18 日學校旅行, 大家會唔會去 ?

大家又會唔會去"聯合家長會"呢 ?

近來大家去晒邊呀?      

hello呀!好耐冇見啦!近來好忙呀!工作又好多,不過我想問下呀,近來我叫好似好多小朋友病呀?你的小朋友有冇呀?因為我家姐話我知亞女病o左好多日呀!攪到婆婆好辛苦,我都有見過BB,真係瘦晒呀!心都痛埋,我想問問O禁多位靚靚媽咪,係唔燧呢個時候O的兩/三歲的小朋友都會病的?定係我們的衛生做得唔好?因為近來O的病5O禁得人驚,都係小心O的好!
仲有我想問咩係聯合家長會呀?咩家長會都有分聯唔聯的咩?

天氣忽冷忽熱, 除O左仔仔病O左, 我地一家三口都病晒呀~!

你地都要小心身體呀~!

Hi!
各位,天氣忽冷忽熱, ,我也中了招,病咗,大家真的要小心。

本來我們一家也想去3月18日嘅長洲旅行,但自己病了,為有取消啦!米路,長洲旅行好玩嗎?

哈佬!各位靚媽媽!

很高興BB快要入學了。
本來原定8月個仔會入學,但因無人揍,可能會提早入學。今天打電話問主任,都可以安排,好采呢!

想問吓各位媽媽,常經過學校,餐單天天更換,仲有紅米飯,喺未真?紅米飯,小朋友會食嗎??

:wink:

咁你個仔會幾時入學呀 ?
學校真係日日轉餐單O架, 至於紅米飯, 我個仔都食O架, 我見 D 小朋友都食.

[quote]
JJJFlower 寫道:
哈佬!各位靚媽媽!

很高興BB快要入學了。
本來原定8月個仔會入學,但因無人揍,可能會提早入學。今天打電話問主任,都可以安排,好采呢!

想問

紅米飯好硬wor~小朋友食唔食o架?我自己都唔係太喜歡,雖然係健康,但o的口味小朋友係唔係真係鍾意?

米路:
暫時未定,可能是5月掛!
學校真係日日轉餐單O架!麥好利害,我見有時有粥、有粉、有面、有三文冶、有不同款糖水、有水果....,很好呀!不過我都同意紅米飯喺有益,但我煮比BB都唔肯食。

JJFlower:
喺呀!天天新款,聽老師講轉季時也會更換餐單。
亞仔亞女好鍾意食,有時佢哋衰到指住門口餐單叫我跟住煮,真失禮!

復活節大家有乜節目呀?

唉~我成個假都病o左呀~想去玩都玩唔到~真係可惜~
各位媽咪又帶o左小朋友去邊到玩呀?
同埋學校呢排有咩新o野呀?
學校收o左亞女啦,係新學期就可以返學啦~~

今日我去完觀課喇, 好得意~! 你地有冇呀 ?

觀課係點O架?係唔係隔個大玻璃看自己的小朋友?有咩好玩的?入學前有咩要做呀?有冇人可以過兩招來呀?我家姐好心急呀!

聽日放學又有母親節活動喇~! 好緊張呀 !!!

wai米路,你第一次同仔仔係學校過母親節呀?去完講下有咩感受呀!好想知呀!同埋有咩做的!?

第一次覺得好感動, 雖然仔仔唔係好識o野, 但見佢表演好認真, 個心好甜.

米路,

乜你住在白田咩,我娘住在南山邨。
但我之前打過電話問過話冇幼兒班喎?! ‥‥‥‥‥不過我個囝而家16個月,幾時可以補名同入學呢?希望比D意見
然開朗輕舟渡,雨甘露豐碩途。

Little_Lum_Lum,

依家都可以報名喇, 我個仔個時都係歲半報名, 2 歲就返學, 不過好似話近來好多人報名喎~!

咁你自己又住邊O架?