用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 屯門兆麟聖彼得係唔係咁有power,請fans出招! ...
樓主: fongfong2006
go

屯門兆麟聖彼得係唔係咁有power,請fans出招! [複製鏈接]

Re: 屯門兆麟聖彼得係唔係咁有power,請fans出招!

hviy 寫道:
一般會9/1開課,k1適應期會早2日,約8/30,31,首週會漸進時間上課,即1小時,2小時,上班媽咪記得要自己安排好接送,2nd週會正常上課,如怕小朋友開學時哭,可以帶埋小朋友去家長會和新生開放日,等佢早d熟識學校環境...

Thanks a lot!

Re: 屯門兆麟聖彼得係唔係咁有power,請fans出招!

hviy,

你會幫囡囡選擇那間小學?會不會讀聖彼得便多數選擇蒙恩小學?我並了解屯門區小學的情況,蒙恩小學是否好學校呢?

megmama 寫道:
hviy,

你會幫囡囡選擇那間小學?會不會讀聖彼得便多數選擇蒙恩小學?我並了解屯門區小學的情況,蒙恩小學是否好學校呢?

更正:我並不了解屯門區小學的情況

我阿囡本來想揀鄭任安千禧,e+考到2間直資,保良局圓玄&李宗德,放棄咗派位啦,st.peter小學派位可以响學校個網家長資訊內睇到http://www.spckg.edu.hk/siulun/siulun.html
今年都有幾個响1st round入到蒙恩   

e+屯門最hit係何日東,胡少渠,鄭任安&保良局小學
‹ 上一主題|下一主題