用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 何日東vs梁周順琴,邊間好D?
樓主: janetc
go

何日東vs梁周順琴,邊間好D?

Re: 何日東vs梁周順琴,邊間好D?

保良在2006年每班只收32人,自行80人,派位80人,都是160人,機會很微,如自行唔收,考慮梁周下都不錯。

間間都預32人一班,但未計留班位及叩門位,所以學校好多時都係3rd round,好彈性每班收多幾個.
我都有問過收表者最多有幾多人一班,佢話最多加到36人.  180人,假設有270份表收左, 1:1.5, 減埋d跨網無得抽同埋直資拉客,我都覺得機會很大,除非黑仔,隨機no.好後la.
而何日東我都有問最多有幾多人一班,佢話預38-42人.  
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

Hi janetc :
妳選 梁周上,願妳首輪成功,我囡囡已謮梁周上P1,都好適應,因有奧斯卡的銜接(黙書及 評估)等等....,現在已英黙書3次,第二次黙5句填充題: 1)Hello.2)Goodbye,3)He is my new friend.4)His name is Tim.
5) Her name is Ann.而功課日日都有5-6樣,不過好簡單,囡囡花半至一小時便完成,上星期四及五已测驗,我
都沒太花時間與她溫.我問她测驗如何,她說她識及很快完成 测驗 ,各科老師給囡囡印象都好,因她時常說這科嘜老師那嘜老師及上堂情況.....,暫時她都應付自如   

Hi s/mon,
唔醒起你呢個校友讀緊梁周上tim.   等我嗌晒救命tim jar.
最緊要囡囡鍾意,讀得開心就very good la.
我都有報保圓,遲下可能又煩揀保圓定梁周la,你知囝囝讀開I班,我個心都想比佢讀英小,哈哈....15 16 la. 又係問個句, 假設收點揀好呢?   

你囡囡P1一班有幾多人? Thanks!

Hi janetc:
我囡囡果班有36人,P1是地區編班。
如選圓玄妳要好好考慮上中學,那是被殺小學跟保良合併,雖然現在改為直資小學,但由校長,主任至老師,絕大部份都是原本被殺校的,新聘了4位英文老師加強英文各班1位.(我朋友囝囝已入讀她說情況都幾亂):evil: ,不過可能下年經一年時間會好些.

Hi s/mon,
多謝你的意見! Keep住報料比我知呀! (梁周+保圓) :wink:
Thank you very much!