用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中學會唔會接送返學放學?
樓主: clmutter
go

中學會唔會接送返學放學?

Re: 中學會唔會接送返學放學?

clmutter 寫道:
但如果用私家車接送呢?

我老公侄女高中都由媽咪用私家車接送返學放學 ga!!

年青人有虛榮心.私家車接送遠勝11號車好多

起初我都諗住叫印印接送一輪

醒目開學勳章

smartkaka 寫道:
[quote]
clmutter 寫道:
但如果用私家車接送呢?

我老公侄女高中都由媽咪用私家車接送返學放學 ga!!

年青人有虛榮心.私家車接送遠勝11號車好多 [/quote]

未必的,  如果路程遠,  家長送方便D.  

我估我就算用飛機去接女,佢都唔中意,情願同同學一齊搭巴士 !

呢d先係正常嗎 !  
Msma

Yes, agreed with you!

Msma 寫道:
我估我就算用飛機去接女,佢都唔中意,情願同同學一齊搭巴士 !

呢d先係正常嗎 !  

我個女就係想我接她返學放學,因她唔喜歡搭巴士,而且她都幾依賴我的,我都怕日後她癡住我唔肯嫁人就慘啦

Msma 寫道:
老實,如你仔女話想你去接放學,你仲要擔心呀 !

一可能過份倚賴無自立能力
二可能係學校比人蝦嘮 !

放學後教佢報平安未得嘮 !

放手啦,你唔可以捉實佢一世嗎 !  

每日我老公都會車個女返學, 因為無一程車去到學校,
原本好近但因轉車要成個鐘先到, 由於老公怕個女要
好早起身, 所以到宜家佢都送個女返學, 而初初返學
o個兩星期就婆婆去接佢放學, 跟住開始俾佢自己放學,
其實真係好担心, 以前從未試過俾佢自己一個人外出,
但無辦法始終都要放手。

中一開頭都有架.後來咪叫佢返到學校OR放學都比個電話我.一定要係學校個電話打比我.我對佢講.唔係CHECK住你.而係知你幾時到學校OR幾時離開學校.萬一有乜野事.我都知你幾時走囉.
佢直到而家中三都有比電話我.