用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖母小學 (06-07 P1 admission)
go

聖母小學 (06-07 P1 admission)

聖母小學 (06-07 P1 admission)

小女已被聖母小學收讀明年小一,是 straight-in。報名時只填了form 及寄了K2成績表,沒有 portfolio。其實,聖母並不是本人首幾個choices,因本人不知小女interview 表現及能力,是故亦報此校,叫做有個後備,請問有沒有家長有女兒讀緊聖母,可否分享一下。

Re: 聖母小學 (06-07 P1 admission)

我都收到通知註冊,做後備,你會註冊嗎,我想問註冊後,可以參加大抽獎嗎?各位有經驗媽媽幫下手

wendy99, Cleo:
我早2日先post報名表,幾時知結果?係唔係唔須要面試?
咁佢叫你去註冊,係唔係唔可以去其他直資or私校?希望2位可以解答我啦,無言感激!!

我會註冊,做後備。根據上星期六明報那個talk(個speaker 係官黎),註冊私校後,仍可参加自行及統一派位。

醒目開學勳章

交留位費後係可以參加大抽獎的...我前年交左留位費後參加大抽獎中左獎,,,但我蠢左... 聖母唔駛咁早報..6月統一派位放榜後..派得晤好先報都唔遲架    .

Thank you, Carollam, 咁我唔交留位費啦,save HK$500。

我7月已經報名,昨日收到,唔需要面試

唔交註冊費,因為龍年小朋友多,如果再入申請信,會唔會唔收呢

我都同意! 先交 $500.00 留位費打底,

前2日寄報名表,今日已經話收,仲叫我即刻繳交$500留位費.有冇咁快呀?夠境好唔好架?咁易收?