用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 K.2 Chatroom (2005-2006)
樓主: LL6684
go

民生 K.2 Chatroom (2005-2006)

該用戶已被刪除

Re: 民生K.2 Chatroom

各位媽咪好
你地小朋友咁快有HOMEWORK做啦...我仔仔都係挿班生黎架.讀K2C呀,請多多指教    

今早撻一撻,99.9度. 唔使返學, 佢就開心law. 繼續sleeping.

hi 1215
我的作品我的作品

Amyyiu,
我舊年有俾個仔日日帶住本手冊,有起咩事上嚟第一時間可以搵到聯絡人,我比較放心,至於listen & speak,同來說普通話係要日日帶,平時如要另外帶野返學就要問返小朋友老師有冇叫佢帶咩咁啦,因為老師係唔係寫响手冊架,我舊年都"領"咗幾次,好彩亞仔提我,佢話要整一本關於樹的書,我整咗俾佢帶返去,老師都讚佢叻冇講錯.

希望大家小朋友記起咩大家可以交流吓,唔駛咩都唔知.

Amyyiu,

我女坐返學個架係冼叔自己揸,黃色車身,車牌HHXXXX,你呢?

Amyyiu 寫道:

車路士,
我又係住藍田個囡又係坐洗叔車,可能我們住得很近都未定。
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

dorcil,
我都問過呀女佢話o依家每日茶點都係自己"針"水比自己飲o架啦!

chirsty<mama,
我諗可能你女比較慢熱,比d時間佢遲d一定講到唔停口o者!

Pearllpopo,
囡囡冇事碼?

LL6684,
我剛剛睇到你整o左個list係第一頁,唔該晒呀!

1215,
Hello!多多指教!

blackberry,
學校好似要求每日都帶手冊係書包o架!

Heidi媽,
你囝囝今日有無功課做呀~~
我的作品我的作品

車路士,
昨晚睇咗醫生,話傷風. 見佢今早98.5度而又開始"呱啦.呱啦嘈". 就比佢返學.
哥哥問佢係唔係要長高所以會發少少燒??

今日有一張英文功課. 係認capital A和apple.
中文學咗個"早"字.

好開心呀!亞仔今日唱國語歌俾我聽呀
該用戶已被刪除

christy<mama,
各班上當教d嘢次序都唔同?  E班星期三已經唱"煲冬瓜"歌(重要一邊拍手一邊唱). 你應該有隻普通話cd,我常常叫亞女開哩聽吓.佢自動地就唱吓唱吓.
K3朋友仔話上年都有好多填格仔,重要填到七彩顏色,又係填到傻. 不過E班未做填格仔.

christy<mama 寫道:
車路士&heidimom:
昨天派了一張格仔紙要填顏色,好多格呢!我個女一邊填一邊話手軟,你地d小朋友有冇咁?又真係幾tire。  另外你地d小朋友有冇同你地唱國語歌?我個女唔肯唱,真係冇佢乎! :-|

用格仔紙填顏色?如果你地唔講我真係懷疑個女講錯呀!
但係佢冇唱國語歌仔比我聽喎?等我返去再試探o下佢先!
不過,睇黎J班o既homework好似比較小呢!??!

Heidi媽,

我個女都係話老師叫佢填顏色在有名個面就得啦!

Hi,各位,

我個囝嗰班星期五沒有功課派,我還以為有功課做

Heid媽,
我都問左囡囡幾次係咪兩版, 佢都話係, 我都由得佢, 起碼做多左好過做少左
我的作品我的作品

Hi,

我仔都係J班喎! 我地可能已見過大家只不過唔認識 .  Let's chat if you've time ...