用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 K.2 Chatroom (2005-2006)
樓主: LL6684
go

民生 K.2 Chatroom (2005-2006)

Re: 民生K.2 Chatroom

LL6684,
我問囡囡想唔想返學, 佢都話好想, 好掛住d 老師~~~~~~
第時我地可以約埋去食早餐啦   
我的作品我的作品

Heid媽,
我囡囡同你囝囝同一班呀, 都係K.2G~~~   
我的作品我的作品

Heid媽,

我女都係K2J,你2個仔是否Twins?

Heidi媽 寫道:
Hi,

我有兩個囝囝, 一個K.2G, 一個K.2J, 而呀女剛剛於民小讀完P.1 , 日後多些交流   
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

Heidi媽~
hi你好呀,得閒多d上來呀~你好叻呀,有3個小朋友呀,
其中你兩個囝囝係咪孖生架?

Amyyiu~
hi歡迎~我個囝囝係B班,係你A班隔離,
小朋友好近咋,佢哋用埋同一個洗手間,佢哋會連隔離班都識架~

gemini~
好呀,早餐,午餐都得~   

Heidi媽,

OIC,原來是你自己要求分班.
BTW,想問o下你囡囡上年第一年上小學適唔適呀?

車路士, Heidi媽

午安!  我覺得如果係由一間幼稚園上同校小學好似d小朋友會特別好和適應. 返學亦特別開心.

Heidi媽~

其實你覺得你對孖囝性格同樣貌有無分別呢?

我哋之前K.1嗰班有個家長有對孖囡,佢哋係分開班,
但性格同樣貌都一d唔似架,我見到佢哋好可愛呀~

Heidi媽,
聽o左你咁講就好啦!因為之前曾聽人講上了小學所有o野都好緊張,包括父母都要跟得好貼咁話?

Pearllpopo,
完全認同你o既講法,之不過佢地小學將會改革,所以好似有d未知數咁囉!??![

LL6684,
好奇想問o下你個ID"LL6684"是否你個車牌黎o架?

車路士,
係呀,煩就煩在無端端加double學費.我有個同事嗰女本應九月加揷班join K2. 點知一聽到小一都唔知發生乜事. 即刻打退堂鼓.
我就好少少, 嗰大仔出年升中一唔駛交學費. 亞Q d 咁唸, 將大仔d學費補貼妹妹囉.

Heidi媽,
我覺得d細路好得意, 可能係某年某月某日唔知發生乜嘢的情況下”撻”著咗就會明白晒d嘢. 上述是我經驗之談.

車路士~
係以前個車牌,我之前入來唔知用咩名咪是但改囉~

Heidi媽~
其實你對孖囝各有各唔同都幾好呀,起碼有自己的性格~
你係working ma來呀?你d時間真係分配得好,又可以教到3個小朋友咁醒~

我係全職mama,我有1囝1囡,我囡囡同你囡囡一樣今年讀小二,雖然我沒返工,只係做屋企野和教佢哋2個做功課都好勞氣,好似無乜時間咁,尤其是我囡囡每日d功課都幾多吓,教完佢真係乜野都做唔到,好在我囝囝K.1無乜功課要做,唔係分身都唔得~
日後多些交流~  

haymami~
明天係咪得閒呀?

hi all mama~
請問9月1日係咪返1個鍾呀?你哋有無校車接呀??

Pearllpopo,
原來你大仔已經有升中一,我想問o下你仔仔係小學時o既成績大致如何?填升中派位表是否選"民生"第一志願?  

LL6684,
我地9/1冇校車接送呀!  

車路士,
我個仔係出年升中一, 唔係今年.所以未填表.

LL6684

明天再call你呀!

我都未同囝囝買黑皮鞋添!已經唔啱著, 對腳大左成2個碼呀, 今晚會去吉豬島睇下, 聽日一定要買到。
咁快又到9月1日, 放完暑假law! 又要重返校園生活!