用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 K.2 Chatroom (2005-2006)
go

民生 K.2 Chatroom (2005-2006) [複製鏈接]

民生 K.2 Chatroom (2005-2006)

我哋升K.2啦!!      

各位媽咪,我哋小朋友係民生幼稚園開開心心地返學,
巳返了1年啦!

9月份我哋就讀K.2啦!
大家快d入來傾傾and分享你哋意見!~

[size=large]我哋K.2啦!!             

[size=large]go go go !!![size=large]welcome!

[size=large]重有1星期多就開學啦!
你哋準備成點呀?

[size=medium]K.2 list

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Amyyiu           囡囡                      K.2A
haymami        囝囝                      K.2A
blackberry      囝囝                       K.2A
LL6684           囝囝                      K.2B
rio                  囝囝                       K.2B
smileso8         囡囡                       K.2B
kaayee           囡囡                        K.2B
1215              囝囝                        K.2C
JCHANG         2囡囡                      k.2C
Pearllpopo      囡囡                        K.2E
oscarmummy囝囝                         K.2F
Heidi媽              囝囝                        K.2G
gemini            囡囡                       K.2G
車路士                囡囡                       K.2J
Heidi媽               囝囝                       K.2J
manmusicfun  囝囝                       K.2J
dorcil              囝囝                       K.2J
dsm               囝囝                        K.2J
christy<mama囡囡                        K.2J
makcyc          囝囝                        K.2J
limp                囝囝                        k.2J
阿8                 囝囝                        k.2J
maggiechoy    囝囝                        k.2J
[email protected]     

Re: 民生K.2 Chatroom

Hi,LL6684,

重有1星期多就開學啦!又可以輕鬆幾小時
我同個囝講話就返學啦,開吾開心呀,他話:我吾想番學,吾好

Hi rio~
你終於出現啦~
自從上次去完麥記見過你之後都好耐沒見啦~
我哋不如約埋haymami去tea呀?

我囡囡今個week mon to fri 要返學適應班,未有校車搭,
呢排要日日過黎凑佢返學放學~

Hi LL6684 & rio,

你地好碼?我個女成日同我講掛住學校/老師,佢將會讀J班,你地呢?

LL6684,

咩係適應班呀?
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

Hi,車路士,
我個囝讀B班

Hi LL6684 & rio,
唔好意思, 今日唔得閒同你地tea添!

車路士,
我囝囝將會讀A班呀!

Hi LL6684,

你囡囡第1日上適應班, 習慣嗎?

Hi,車路士~

好耐無見呀~得閒多d上來傾計呀~

我個囝囝都係B班呀~

唔知點解我識2個家長,2個都係囡囡來又係編 J 班,
唔知 J 班係咪多d女仔呢?

適應班係比小學新生在開學前適應新環境和有英文輔導班幫助新生能掌握英文課程~

rio~

你囝囝好識tum你喎,連幾個鍾都唔想你休息~

我今年連幾個鍾休息都無呀,因為1個返上午1個返下午~

Hi haymami,

我哋今日無去tea呀~

sorry!今日你唔得閒都要聽我電話,你要takecare呀~
有咩野就打電話比我啦!你得閒先找我去tea or breakfast啦!

我囡囡今日返了一陣咋,因為原來又要家長同小朋友一齊聽講座,要成幾鍾,好在無約到你哋,唔係要你哋等就唔好啦~

車路士,rio,haymami~

慘啦!我重未洗個舊書包添,太污糟啦~:cry:

唔知學校幾時有新書包買呢

LL6684,

我剛才打電話去問過,要開學個日先有得賣

haymami,

得閒call我

rio~

thanks~
唉!想懶d都呢唔得添,今日即刻去洗乾淨個書包先~

LL6684,
個school bag睇落都幾ok,所以我冇幫個女洗呀!

呀!想問o下大家係唔係已經知道新班房係邊o架啦?B班是否仍在地下呢?J班就好似係2樓同埋冇洗手間o既呢!
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

車路士,

係呀,A班係留下第一個課室,B班係第二個課室, J班係係留上,聽佢哋講係無廁所,如果小朋友要去廁所就要出班房架啦~  

你哋見唔見到中學嗰座building起好啦,
都好大座,有埋校名添~ :wink:

突然唔記得嗰女升邊班,check一check先. 原來係進度表內寫咗. 哦升到 E 班.
上次返到校園, 重見到嗰跑道整緊, 唔知宜家整成點呢?

我的作品我的作品

Pearllpopo~

hi,新朋友仔 得閒多d上來傾計~
嗰座新中學部的大樓巳完成了~

gemini~

你囡囡邊一班呀?就快返學啦~你囡囡有得返學開唔開心呀?
睇日我哋可能多d會見到面~

Hello LL6684, gemini,

會呀會呀, 係位K3朋友仔介紹我嚟. 覺得幾好吖.

各位媽咪 :

我係新來的,囡囡今年插班讀A班。以后有唔明的地方請多多指教。     
‹ 上一主題|下一主題