用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 學校怎樣評Predict Grade
發新帖回覆
go

[英國] 學校怎樣評Predict Grade [複製鏈接]

請教過來人,我兒子12班,剛考完校內試。學校會根據呢個試,還是全年三個term既試一齊睇作評估最後在9月開學時得出PG呢?
   3    0    0    0

我仔今年Y13,佢地學校主要系計6月頭即系學期尾呢個考試黎評PG,不過如果考得唔好唔滿意自己成績,可以8月尾提早返宿舍9月初開學前有2日比學生再考過,雖然PG以6月呢個成績計,不過老師都會參考返之前既考試測驗成績比PG,到Y13既9-10月其實仲有機會用自己成績去改變老師比你既PG。

回覆樓主:

再多事問句,JM 你們入UCAS 同時也有non jupas 入香港的U嗎?該在什麼時候?

manman333 發表於 23-5-17 17:22
再多事問句,JM 你們入UCAS 同時也有non jupas 入香港的U嗎?該在什麼時候?

我仔有,比幾百蚊多個選擇,9月開學後有PG 就可以報
(牛劍及醫科類deadline10月中),舊年Non JUPAS好似10中開始比人申請。

‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊