用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 miss 咗面試
發新帖回覆
go

miss 咗面試

考Dse期間冇check email, 而家過咗期, 有冇辦法? 謝謝

js829 發表於 23-5-9 23:43
考Dse期間冇check email, 而家過咗期, 有冇辦法? 謝謝

試吓send email可唔可以rearrange 多次interview ? 不過你預咗唔得!
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

js829 發表於 23-5-9 23:43

點解唔直接打電話或者send email問返學院?反而喺網上問人浪費時間

離少少題 -
我問阿仔有冇收過面試通知,佢話有,不過佢冇去。我問佢點解唔去,佢話唔使去,去唔去冇關係,成績好就得,唔通佢做狀元冇去面試大學會唔收佢咩。我聽完之後,無言以對。

所以如果你真係唔好彩安排唔番面試,不用灰心,我個仔嘅理論雖然有少少歪理,但不是全無道理。

有補考了, 謝謝各位。

giver    發表於 23-5-12 13:26

js829 發表於 23-5-11 20:34
有補考了, 謝謝各位。

醒目開學勳章 貢獻勳章

路過..
我兒都因為無check email,錯過咗cambridge 嘅面試
佢係行緊去imperial 面試時,見到cambridge email 問佢點解no show... 即係無論如何,都撞咗期架喇!

當時imperial係現場面試活動 (11am to 4pm),cambridge 係remote,我地响街,酒店房已退,所以一定錯過cambridge 架喇...
結果,我要氹住隻仔,安撫佢情緒,回覆email say sorry... 解釋返對方回覆係有機會另約時間,最終亦响返學時間再約過

所以,有乜問題應該主動向學校問,佢地做到實會做!唔好理機會有幾微

恐龍家
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊