用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 将军澳区升中
樓主: cutieone
go

将军澳区升中

BSCYL 發表於 23-4-25 23:27
講真自行甲子都不成功,我個人建議不要博入王華湘,小朋友會追得辛苦, 除非小朋友鬥心特強,遇強越強。  ...
好的 多谢你意见

cutieone 發表於 23-4-25 23:28
如果可以中乙甲二甲三应该都满足了 就惊入唔到好 d 葛 要去到 band3 ...

選校時留意上年開班情況
鄭裕彤 鄭植之 寶覺 鄧英喜 張沛松 各四
圓玄第三 西貢崇真 由四班減至三班
正覺 馬陳瑞喜 靚次伯 各三班
鳴遠 由三班縮至兩班

西貢區官津中一學額/人數 #29
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3875523&pid=49230280

cutieone 發表於 23-4-24 23:01
老师话系 band2 自行都in左甲子 同慕德都没入中文 a 英文 b 数学 b

這樣奇怪., 你的老師是否估錯banding?

我個位小六既成績:
中文B, 英文B, 數學A.

自行慕德已經取錄了.

你的小朋友是否有其他獎項? 如果有, 叩門會有用.

入甲子容易過慕德. 兩間中學都0K.

cutieone 發表於 23-4-25 23:16
回覆 BSCYL 的帖子

甲一 甲子 甲二王湘華 甲三呂潤財乙一 甲子 乙二呂潤財 乙三香稻? 乙四 老師一直話填b ...

如果你位小朋友係band 2 頭, 入甲子機會好大, 王湘華係band 1 的保險線, 放甲二未必入到, 會去了呂潤財.

唔駛理老師, 點都填晒BAND2 先到BAND3, 如果肯定是BAND2學生.

回覆 PandaVV 的帖子

琴日已交好正式表,如果唔得到时候再去叩門,有啊 佢d將都係朗誦 同埋其他⋯⋯

PandaVV 發表於 23-4-27 16:53
如果你位小朋友係band 2 頭, 入甲子機會好大, 王湘華係band 1 的保險線, 放甲二未必入到, 會去了呂潤財.
...
前五六個我好似填左band2 之后就填其他了

回覆樓主:

乙一除左王華湘,其他都機會大

回覆 adriantai 的帖子

哈哈哈如果系甘我都五使烦了,因为将军澳区学校太少,惊竞争力太大
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊