用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青band 1男仔
樓主: dayedaye
go

葵青band 1男仔

erica-camy 發表於 23-4-21 09:16
回覆 Poyau 的帖子

始終博弈遊戲,贏就係囉,抽得唔好去叩門就煩,唔理佢係咪想做好頭三志願率,但係派位 ...

請問如何推算有1,100名B1生大抽獎

葵青區2023年統乙學額 #52
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=3875278&pid=49225583

回覆 erica-camy 的帖子

同問?

https://www.hk01.com/%E4%B8%AD%E5%B0%8F%E5%AD%B8%E6%A0%A1%E5%9C%92/886866/%E5%8D%87%E4%B8%AD%E6%B4%BE%E4%BD%8D-%E7%B5%B1%E4%B8%80%E6%B4%BE%E4%BD%8D%E9%80%BE5%E8%90%AC%E4%BA%BA%E7%88%AD1%E8%90%AC%E8%8B%B1%E4%B8%AD%E5%AD%B8%E9%A1%8D-%E5%8D%B3%E7%9D%87%E5%90%84%E5%8D%80%E8%8B%B1%E4%B8%AD%E7%AB%B6%E7%88%AD%E6%83%85%E6%B3%81

Sorry,我唔識放張剪報,報紙寫葵青有3213人,分3份,咪大概1100人係第一組別

erica-camy 發表於 23-4-21 14:07

Sorry,我唔識放張剪報,報紙寫葵青有3213人,分3份,咪大概1100人係第一組別 ...
自行去咗30%

SkyTracy 發表於 23-4-21 14:39
自行去咗30%

hk01係唔係未計直資同自行離場人數

晴晴小B 發表於 23-4-21 14:51
hk01係唔係未計直資同自行離場人數
係呀,冇錯,佢地未減架,所以條數應x30%再少啲,因為唔知幾多人選擇直資.

RE: 葵青band 1男仔

回覆 SkyTracy 的帖子

只係全港有30%學生,但我哋係唔會知佢誇區收定同區收,同埋唔知有無人降level但求入咗先算,好似荃灣區,B1學校得4間,有d揀廖寶珊B2頭,入咗先,費事大抽獎,教育局無公佈自行情況,所以唔可以肯定葵青區第一組別1100少30%學生,for我自己我輸少當贏,之前唔一早講叩門位有可能影響,如果自行個時講,我就自行未必進取。假設真係少30%,都有700幾人爭600幾個位,重點係每間學校得幾拾個位,熱門派晒位就落第二志願,咁啱派晒就跌落第三志願,衰d講第三組別就點填都得,我唔太進取影響個仔

erica-camy 發表於 23-4-21 15:59

只係全港有30%學生,但我哋係唔會知佢誇區收定同區收,同埋唔知有無人降level但求入 ...
咁妳講得不無道理既,大家因應返自己情況去揀學校啦!我個係囡,所以情況又唔同咗

係呀,如果葵青區女仔就可以進取啲
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊